Video ⟩ Bertāns un "Mavericks" noslēdz NBA sezonu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezona noslēgusies Latvijas basketbolistam Dāvim Bertānam un viņa pārstāvētajai Dalasas "Mavericks" komandai.

"Mavericks" Rietumu konferences finālsērijas piektajā spēlē ar 110:120 (23:28, 29:41, 32:25, 26:26) viesos piekāpās Goldensteitas "Warriors", kas sērijā līdz četrām uzvarām bija pārāka 4-1. 

Bertāns spēlēja četras minūtes, kuru laikā guva trīs punktus. Viņš realizēja vienu no diviem izmestajiem tālmetieniem, savāca vienu atlēkušo bumbu, vienu reizi pārkāpa noteikumus, bet viņa +/- rādītājs bija -5. 

28 punktus iemeta un deviņas bumbas izcīnīja Dalasas komandas līderis Luka Dončičs, Spensers Dinvidijs guva 26 punktus, bet Dorians Finijs-Smits atzīmējās ar 13 punktiem. 

Uzvarētāju labā 32 punktus guva Klejs Tompsons, 18 punktus pievienoja Endrū Viginss, kamēr 17 punkti Dreimondam Grīnam. 

Pirmajā kārtā Dalasas ar 4-2 uzveica Jūtas "Jazz", bet otrajā ar 4-3 bija pārāki pār regulārā turnīra spēcīgāko komandu Fīnksas "Suns".

Finālā "Warriors" tiksies ar Bostonas "Celtics" - Maiami "Heat" pāra labāko komandu. Austrumu konferences finālsērijā 3-2 priekšā atrodas "Celtics". 

"Mavericks" regulārajā turnīrā uzvarēja 52 no 82 spēlēm un ieņēma ceturto vietu Rietumu konferencē, kamēr "Warriors" ar 53 panākumiem bija trešie.

"Mavericks" Rietumu konferences finālā spēlēja pirmo reizi kopš 2011. gada, kad izcīnīja savu līdz šim vienīgo čempiontitulu.

"Warriors" pēdējo astoņu gadu laikā NBA finālā iekļuva sesto reizi. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu