Latvijas florbolisti PČ kvalifikācijas turnīru noslēdz ar zaudējumu Somijai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Latvijas Florbola savienība/Twitter

Latvijas vīriešu florbola izlase, kas jau nodrošinājusi vietu pasaules čempionāta finālturnīrā, sestdien Valmierā pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra cīņā par pirmo vietu piekāpās Somijai.

Latvijas florbolisti, cīnoties par uzvaru EUR1 grupā, ar 3:5 (0:2, 1:3, 2:0) piekāpās Somijas izlasei.

Jau 24.sekundē somi izvirzījās vadībā pēc Villes Lastikas metiena, bet 11.minūtē Jonass Pulsijs panāca 2:0.

Otrajā periodā Ēmeli Salins vairākumā un Justuss Kainulainens panāca 4:0, 21.minūtē pirmos vārtus iemetot arī Latvijai. Ar precīzu metienu izcēlās Daniels Anis - 1:4.

5:1 27.minūtē panāca Pulsijs, bet trešajā trešdaļā latvieši guva divus vārtus pēc kārtas, pietuvojoties līdz 3:5.

33.minūtē Krišjānis Tiltiņš un 42.minūtē vairākumā Klāvs Jansons pietuvojās līdz divu vārtu deficītam.

Jau ziņots, ka Latvija B grupā ar 22:0 pārspēja Ukrainas izlasi, ar 7:5 pārspēja Dāniju un ar 9:3 - Islandi.

Trešo vietu izcīnīja Dānija, kas ar 5:4 pieveica Igauniju, piektā pēc 6:3 uzvaras pār Lielbritāniju finišēja Islande, bet septītā - Nīderlande, kas ar 9:3 sagrāva Nīderlandi

EUR2 turnīrā Kocēnu Sporta namā pirmā finišēja Zviedrija, kas ar 7:1 uzvarēja Norvēģiju. Trešo vietu ieguva Polija, kas ar 4:1 apspēlēja Franciju, un piekto - Ungārija pēc 6:5 uzvaras pār Lihtenšteinu.

EUR3 sacensības Itālijas pilsētā Čelano noslēdzās jau piektdien.

No Eiropas komandām pasaules čempionātam kvalificējās Somija, Latvija, Dānija, Igaunija, Zviedrija, Norvēģija, Polija, Slovākija, Čehija un Vācija.

Bez mājinieces Šveices vietu finālturnīrā Amerikas kvalifikācijas turnīrā izcīnīja arī Kanāda.

Kvalifikācijas turnīros Starptautiskā florbola federācija (IFF) turpināja testēt jauno "Future of Floorball" konceptu, kas nozīmē, ka spēļu laiks ir saīsināts (3x15 minūtes) un izlasēm ir atļauts pieteikt tikai 17 spēlētājus un piecus pārstāvjus.

Eiropas zonas izlases sacenšas par desmit ceļazīmēm uz finālturnīru, kuram kvalificējas EUR1, EUR2 un EUR3 turnīru katras grupas uzvarētājas (sešas izlases) un valstsvienības, kuras ir pārākas otro vietu ieņēmušo vienību dueļos (trīs izlases), kā arī viena no šo spēļu zaudētājām ar labākajiem rādītājiem apakšgrupu spēlēs.

Kvalifikācijai ir reģistrējušās 36 izlases, kas ir par vienu vairāk nekā iepriekšējā ciklā. 24 no tām pārstāv Eiropu, deviņas - Āziju un Okeāniju, divas - Ameriku, bet viena - Āfriku.

Pasaules čempionāta finālturnīrā piedalīsies 16 valstsvienības. Dalību tajā jau ir garantējuši mājinieki šveicieši, kuriem pēc kvalifikācijas rezultātiem pievienosies vēl desmit Eiropas komandas. Ameriku pārstāvēs viena izlase, bet Āziju un Okeāniju - četras vienības. Vienīgā Āfrikas kontinenta pārstāve Kotdivuāra par ceļazīmi cīnīsies Eiropas zonā.

Pasaules čempionāta finālturnīrs no 5. līdz 13.novembrim tiks aizvadīts Šveices pilsētās Cīrihē un Vintertūrā. Čempioni šoreiz tiks noskaidroti vienu mēnesi agrāk, nekā ierasts, lai turnīra norise nepārklātos ar 2022.gada Pasaules kausa izcīņu futbolā.

Izlases galvenais treneris somu speciālists Rīhimeki valstsvienības sastāvā iekļāvis divus vārtsargus, piecus aizsargus un desmit uzbrucējus.

Latvijas vīriešu florbola izlases sastāvs pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīram:

Vārtsargi: Markuss Plūdums ("Lekrings"), Jānis Salcevičs ("Ogres Vilki");

Aizsargi: Morics Krūmiņš (Somijas "Nokian KrP"), Armands Savins, Oskars Tūtāns (abi - "Lielvārde"/"FatPipe"), Jānis Ragovskis (Somijas "LaSB"), Artūrs Jurševskis ("Lekrings");

Uzbrucēji: Daniels Jānis Anis (Usteras UHC, Šveice), Edgars Puriņš, Andris Rajeckis, Krišjānis Tiltiņš (visi trīs - "Lekrings"), Klāvs Jansons ("Ķekava"), Toms Akmeņlauks ("Kurši"), Artis Raitums ("Talsu NSS"/"Krauzers"), Pēteris Trekše, (Turku TPS, Somija), Rolands Kovaļevskis ("Koovee", Somija), Kevins Šmits (Klotenes - Dītlikonas "Jets", Šveice).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu