Rangniks nebūs Mančestras "United" konsultants

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Mančestras "United" pagaidu treneris Ralfs Rangniks neturpinās sadarbību ar klubu arī kā konsultants, paziņojusi Anglijas premjerlīgas vienība.

Vācu speciālists pagājušajā mēnesī parakstīja līgumu par Austrijas izlases vadīšanu līdz 2024. gada Eiropas čempionāta finālturnīram.

Svētdien Mančestras "United" apstiprināja, ka Rangniks, kurš tika uzskatīts par izcilu stratēģi, nav daļa no kluba nākotnes plāniem.

"Vēlamies pateikties Ralfam Rangnikam par paveikto pēdējo sešu mēnešu laikā pagaidu trenera amatā," paziņoja "United".

"Pēc abpusējas vienošanās Ralfs tagad koncentrēsies tikai un vienīgi uz Austrijas izlases galvenā trenera pienākumiem," piebilsts kuba paziņojumā, precizējot, ka Rangniks nebūs komandas konsultants.

Bija plānots, ka Rangniks līdz 1.jūlijam, kad galvenā trenera amatu pārņems Ēriks ten Hāgs, Mančestrā turpinās strādāt kā pagaidu treneris, bet pēc tam paliks "United" komandā kā konsultants. Šim amatam viņš sākotnēji piekrita pirms kļūšanas par Mančestras komandas treneri.

Anglijas premjerlīgas tabulā "United”, kuru Rangniks vadīja kopš novembra, finišēja sestajā vietā, par 35 punktiem atpaliekot no čempiones Mančestras "City".

Ja Austrija kvalificēsies 2024. gada finālturnīram, viņa līgums tiks pagarināts līdz 2026. gada Pasaules kausam. Pirmās spēles Austrijas izlase Rangnika vadībā aizvadīs jūnijā pret Horvātiju un Dāniju UEFA Nāciju līgā.

Rangniks pirms "United" pagaidu trenera amata pārņemšanas nepilnu pusgadu strādāja Maskavas "Lokomotiv" par sporta direktoru.

Karjeras laikā Rangniks vadījis tādas Vācijas komandas kā "Leipzig", Gelzenkirhenes "Schalke 04", "1899 Hoffenheim", "Stuttgart" un "Hannover 96". Pirms 11 gadiem viņš "Schalke 04" komandu aizveda līdz uzvarai Vācijas kausa izcīņā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu