Liktenis Latvijas futbola izlasei šogad UEFA Nāciju līgas D grupā piespēlējis sportisku un arī loģistisku izaicinājumu - tikšanos ar Moldovas valstsvienību, kuras mājvieta atrodas tieši blakus kara pārņemtajai Ukrainai. Jau 10. jūnijā Latvijas komandai Kišiņevā jāaizvada pirmais mačs pret Moldovu. Kāds būs latviešu ceļš uz Kišiņevu?

Latvijas vīru futbola izlase UEFA Nāciju līgas D grupas šīs sezonas turnīru sāks ar spēlēm mājās pret Andoru un Lihtenšteinu jūnija trešajā un sestajā dienā, bet turpinās ar izbraukuma spēlēm Moldovā 10. jūnijā un Lihtenšteinā 14. jūnijā.

Komanda pirmajā koptreniņā pulcējās 29. maijā, sākot gatavošanos nometnei. Pēc divām mājas spēlēm 8. jūnijā tiks mērots ceļš uz Moldovu, kur 10. jūnijā mačs pret vietējo valstsvienību Kišiņevas "Zimbru" stadionā.

Moldova ir Ukrainas kaimiņvalsts, tāpēc šobrīd tiek uzskatīta par nedrošu ceļojumu galamērķi. Starptautiski neatzītās Piedņestras Moldāvu Republikas (PMR) galvaspilsētā Tiraspolē 25. aprīlī notika sprādzieni ēkā, kur atrodas PMR tā dēvētā Valsts drošības ministrijas un Krievijas Federālā drošības dienesta filiāles biroji. Dienu pēc tam netālu no Ukrainas robežas notika sprādzieni radio tornī, kas pārraida Krievijas stacijas.

Ukrainas izlūkdienests paziņoja, ka sprādzieni Tiraspolē bija Krievijas īstenotas provokācijas, lai uzkurinātu naidu pret ukraiņiem.

Ņemot vērā situācijas nopietnību, arī Latvijas izlases personāls rūpīgi izplānojis ceļu uz Moldovu, konsultējoties arī ar drošības iestādēm, KLIK atklāja treneris Kazakevičs.

"Par drošības riskiem Moldovā - mēs pēdējā mēneša laikā regulāri runājam ar UEFA. Viņu pozīcija ir tāda, ka šobrīd viss tiek kontrolēts. Plānu par spēles pārcelšanu nav, bet mēs paši gatavojam plānu B. Diez vai būs situācija, ka spēle tiks pārcelta uz citurieni, bet mēs...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp