Peress uzvar lietainajā Monako Grand Prix; Ferrari kļūda boksos atmet Leklēru uz ceturto vietu

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Serhio Peress
Serhio Peress Foto: Sipa Press / Scanpix

"Red Bull" pilots Serhio Peress svētdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta septītajā posmā - Monako "Grand Prix" -, kurā autosportisti lietus dēļ veica nepilnu sacīkstes distanci.

Peress aiz sevis atstāja "Ferrari" pilotu Karlosu Sainsu junioru, bet nākamās divas vietas ieņēma viņu komandas biedri, vienību pirmie numuri Makss Verstapens un Šarls Leklērs.

Sestdien kvalifikācijā ātrākie bija Leklērs un Sainss, bet otro starta rindu aizņēma abi "Red Bull" piloti. Spēcīgo lietusgāžu dēļ sacensību sākums aizkavējās par stundu, turklāt pirmie divi apļi tika veikti aiz drošības mašīnas.

Būtiskākais sacensību pavērsiens bija 22.aplī, kad no vadošā četrinieka boksos nebija devies tikai tobrīd par līderi kļuvušais Sainss. "Ferrari" iesauca abus pilotus boksos, taču pēdējā brīdī paziņoja Leklēram, lai Monako pilots paliek trasē, taču bija jau par vēlu.

Pēc šīs neveiksmes Leklērs atkrita uz ceturto vietu, bet viņam priekšā bija Peress, Sainss un Verstapens.

27.aplī avāriju piedzīvoja Miks Šūmahers ("Haas") un trasē tika izkārti sarkanie karogi, apturot sacīksti. Pēc sacensību atsākšanās piloti braucienu turpināja līdz brīdim, kad no sacīkstes starta laika bija pagājušas divas stundas.

Līdz finišam būtisku izmaiņu nebija un uzvaru svinēja Peress, otrais bija Sainss, bet trešo vietu izcīnīja Verstapens, kurš bija priekšā Leklēram. Tālāk bija Džordžs Rasels ("Mercedes"), sesto vietu ieņēma Lendo Noriss ("McLaren"), aiz viņa bija Fernando Alonso ("Alpine"), astotais finišēja Lūiss Hamiltons ("Mercedes"), devīto pozīciju ieņēma Valteri Botass ("Alfa Romeo"), bet kā pēdējais pie punkta tika Sebastians Fetels ("Aston Martin").

Pasaules čempionāta kopvērtējumā līderis ar 125 punktiem ir Verstapens, otrais ar 116 punktiem ir Leklērs, bet trešo vietu ar 110 punktiem ieņem Peress.

Pērn Verstapens Abū Dabī "Grand Prix" pēdējā aplī izrāva savu karjerā pirmo F-1 pasaules čempiona titulu, apsteidzot septiņkārtējo čempionu Hamiltonu, ar kuru viņam pirms pēdējā posma bija vienāds punktu skaits.

Šosezon F-1 kalendārā paredzēti 22 posmi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu