Norvēģis Rūds iekļūst "French Open" ceturtdaļfinālā

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Pasaules tenisa ranga astotais numurs Kaspers Rūds pirmdien kļuva par pirmo norvēģi, kurš sasniedzis Francijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālu.

23 gadus vecais tenisists ar 6-2, 6-3, 3-6, 6-3 pieveica poli Hubertu Hurkaču (ATP 13.) un trešdien tiksies ar Runi, kurš pirmdien pieveica ar ceturto numuru sacensībās izsēto grieķi Stefanu Cicipu.

Rūds pirmoreiz ir iekļuvis kāda no "Grand Slam" turnīriem ceturtdaļfinālā, taču šosezon viņš jau ir izcīnījis divus uzvarētāja titulus māla seguma laukumā.

"Tas ir bijis mans mērķis - sasniegt "Grand Slam" turnīra ceturtdaļfinālu," sacīja Rūds, kurš savainojuma dēļ izlaida Austrālijas atklāto čempionātu.

"Man nebija iespējas spēlēt Austrālijas atklātajā čempionātā. "Roland Garros" vienmēr ir svarīgs turnīrs, taču šogad vēl jo vairāk, jo nepiedalījos sacensībās Austrālijā," pēc spēles piebilda dānis.

Ceturtajā setā Hurkačs, kurš pagājušajā gadā sasniedza Vimbldonas pusfinālu, realizēja breikbumbu, panākot vadību ar 2-1.

Tomēr Rūds atkaroja vadību ar 5-2.

Hurkačs atvairīja mačbumbu, pašam servējot, taču Rūds noslēdza spēli nākamajā geimā.

Rūds savā vienīgajā mačā uz māla seguma pagājušajā gadā Cicipu uzvarēja un ir uzvarējis arī Runi visās trīs iepriekšējās tikšanās reizēs ATP turnīros.

Rune pirmdien pieveica Cicipu ar 7-5, 3-6, 6-3, 6-4.

Cicips labāk servēja (astoņas netveramas serves pret dāņa četrām), kā arī nedaudz mazāk sakrāja nepiespiestās kļūdas (33:38), taču gandrīz visos pārējos rādītājos pārāks bija Dānijas talants.

Rune realizēja vairāk breikbumbu (5/11 pret 3/8 Cicipam), kā arī uzvarēja 129 no 252 izspēlēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu