Baltijas autošosejas čempionāts turpināsies Somijā

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Pēc aizraujošām sezonas atklāšanas sacensībām Rīgā Baltijas autošosejas čempionāta nākamais, otrais posms “Mekonomen Grand Prix” norisināsies Somijā, Botniaring trasē no 10. līdz 12. jūnijam. Pirmo reizi vēsturē Baltijas autošosejas čempionāts notiks paralēli un vienlaicīgi kopā ar Somijas nacionālo autošosejas čempionātu.

“Baltijas autošosejas čempionāts ir reģionāla sacīkšu sērija, un tieši jaunas valstis un jaunas trases ir veids, kā čempionātam attīstīties, pulcējot gan plašāku dalībnieku skaitu, gan arī vairojot sportisko līmeni. Liels prieks, ka mums uzticēts rīkot Somijas čempionātu tieši Somijā. Tā ir liela atbildība, bet arī lieliska iespēja paplašināt sadarbību nākotnei. Tāpat prieks arī par Latvijas braucējiem un komandām, kas kopā ar mums gatavi doties uz Somiju jaunā pieredzē!” par gaidāmajām sacensībām stāsta Baltijas čempionāta direktors Andis Meilands.

Paredzams, ka sacīkstēs kopā piedalīsies vairāk nekā 150 dalībnieki Baltijas autošosejas čempionāta ieskaitē, Somijas čempionātā, kā arī Ziemeļeiropas zonas “Legend Cars” un “Porsche GT3 Cup” sacensībās.

Foto: Publicitātes foto

Latvijas līdzjutējiem vissaistošākās cīņas gaidāmas “BMW 325 CUP” klasē, kur šobrīd pieteikušies jau vairāk nekā 30 dalībnieki. Sacensību favorītu pulkam pieskaitāms Rīgas sacīkstes uzvarētājs Valters Zviedris, kuram jau ir iepriekšējā pieredze šajā trasē. Uz starta stāsies arī pārējie Latvijas ātrākie piloti – Mārtiņš Lapiņš, Matīss Mežaks, Krišjānis Oskerko.

Prestižajā TCR klasē pret somu un lietuviešu sportistiem uz starta līnijas stāsies Ivars Vallers ar Audi RS3 LMS TCR spēkratu.

Foto: Publicitātes foto

Baltijas sešu stundu izturības sacensībās starp 15 komandām šoreiz bez Latvijas pārstāvjiem. Vēsturisko formulu klasē piedalīsies latvietis Raitis Mūrnieks, bet BTC2 ieskaitē starp igauņu un lietuviešu sportistiem atrodams arī Ata Veismaņa pieteikums.

Nankang 2h izturības sacensības dalību pieteikušas vairākas Latvijas komandas – pirmā posma uzvarētāji “Jūrmala/Papa’s sacīkšu komanda”, kā arī “Papa’s sacīkšu komanda” BMW 325 klasē, kā arī “LDV Racing” “ABC Race” klasē.

Sacensības tiešraidē tiks translētas “Baltic Touring Car Championship” Facebook un YouTube sociālo tīklu kontos angļu valodā.

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu