Ķīnas jaunajai tenisa zvaigznei menstruālo krampju dēļ neizdodas parādīt labāko sniegumu pret pasaules pirmo raketi

CopyDraugiem X Whatsapp
Cjiņveņa Džena.
Cjiņveņa Džena. Foto: SIPA/Scanpix

Ķīnas tenisiste Cjiņveņa Džena pirmdien Francijas atklātā čempionāta cīņā zaudēja pasaules pirmajam numuram polietei Igai Švjontekai, bet labāko sniegumu ķīnietei liedza parādīt menstruālie krampji, ziņo CNN.

Ceturtajā kārtā jeb astotdaļfinālā Švjonteka uzveica Ķīnas sportisti ar 6-7 (5-7), 6-0, 6-2.

Ar uzvaru poliete atkārtoja trešo ilgāko uzvaru sēriju šajā gadsimtā, ko pirms 14 gadiem sasniedza Beļģijas sportiste Žistīne Enēna - 32 panākumi pēc kārtas.

Kājas savainojuma dēļ otrajā setā, kad rezultāts bija 0-3, ķīnietei tika sniegta medicīniskā palīdzība. Vēlāk viņa laukumā atgriezās ar apsaitētu labo augšstilbu.

Jau pēc zaudējuma ķīniete pauda, ka labāko sniegumu laukumā parādīt traucēja menstruālie krampji. Pirmajā setā tas neesot sagādājis problēmas, bet mača turpinājumā gan.

"Kājas trauma arī bija sāpīga, bet tas ir nieks salīdzinājumā ar vēdersāpēm. Nespēju spēlēt kā protu, jo ļoti sāpēja vēders. Tās ir meiteņu lietas. Mēnešreižu pirmajās dienās vienmēr ir lielas sāpes, bet man ir jāspēlē teniss. Nevaru izmainīt sava ķermeņa dabiskos procesus. Šādos brīžos ļoti vēlos būt vīrietis. Tad kortā nebūtu šādu problēmu," medijs CNN citē tenisistes teikto.

19 gadus vecā Ķīnas spēlētāja šobrīd pasaules rangā ieņem 74. vietu vienspēlēs, bet dubultspēlēs ir 890. pozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu