Šo svētdien Dobelē tiks aizvadīts Latvijas motokrosa čempionāta 3. posms

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Motokross
Motokross Foto: LaMSF

Šo svētdien, 5. jūnijā, “Ceļa Ēzeļu” mototrasē Dobelē notiks Latvijas motokrosa čempionāta 3. posma sacensības, ar ko tiks atzīmēta šīs trases divdesmit piektā dzimšanas diena. Dalību šajā posmā plāno gandrīz visi vadošie Latvijas braucēji, kā arī viesi no ārvalstīm, TVNET informēja Latvijas Motosporta federācijas Motokrosa komisijā.

Lai arī prestižajā MX1 klasē stabils līderis ir Kārlis Sabulis (MX Moduls), kurš uzvarējis abos iepriekšējos posmos, viņa pozīcijas centīsies apdraudēt gan soms Jera Hāvisto (Rodeo MX), gan Toms Šileika (MX Druvas). Tāpat Kristers Drevinskis (Rodeo MX) vēl nav teicis savu vārdu.

“Pagaidām labs sezonas sākums, bet puiši sāk ieskrieties un visi, kas ir aiz manis, tāpat arī igauņi droši vien atbrauks, tie var kaut kur starpā ielīst un punkti var mainīties, bet mēģināšu tikpat stabili nobraukt un savus punktiņus savākt,” savu gatavību Dobeles posmam apliecināja Kārlis Sabulis.

MX2 klasē ir līdzīga situācija. Tajā līderpozīcijā ir Toms Macuks (Rodeo MX), kurš ļoti stabili aizvadījis pirmos divus posmus, kā arī parūpējies par vairākiem pārsteigumiem Lietuvas un Igaunijas čempionātos. Turpat blakus tabulā aiz Macuka ir Kārlis Alberts Reišulis (VV Moto Racing Team) un Edvards Bidzāns. Diemžēl Reišuli Dobelē nesastapsim, jo sportists devies uz Franciju, lai piedalīts Eiropas čempionāta 5. posma sacensībās. Tāpat pie starta barjeras neredzēsim Latvijas jauno talantu Mairi Pumpuru (Moduls MX), kurš Apes posmā guva savainojumu, kā rezultātā turpmākā sezona viņam ir beigusies. MX2 junioru klasē pagaidām tabulas augšgalā stāv lietuvietis Ugnis Liulis, kurš aiz sevi atstājis latviešus Daniilu Kuzminu (Mārupes AMK “Bieriņi”) un Ralfu Riteru (Rambas R).

Interesanti notikumi trasē būs vērojami 125 cc klasē, jo galvenais šīs klases līderis Jānis Mārtiņš Reišulis (KTM Motofavorīts) izlaidīs šo Latvijas čempionāta posmu, viņš devies uz Eiropas čempionātu. Līdz ar to iespējas pacīnīties par svarīgajiem ieskaites punktiem būs Tomasam Šaicānam (Rodeo MX), Robertam Lūsim (Motokurzeme), Markusam Kokinam (MX Moduls), Martins Platkēvičam (MX Moduls) un citiem aiz Reišuļa kopvērtējuma tabulā esošajiem motosportistiem.

Tāpat aizraujošas cīņas būs vērojama blakusvāģu konkurencē, kur līderiem brāļiem Danielam un Bruno Lielbāržiem “pogas izgriezt” mēģinās pasaules čempionātu un Nācijas kausa medaļnieku ekipāžas Māris Rupeiks/Kaspars Liepiņš (MX Moduls) un Didzis Gorbenko/Elvijs Mucenieks (Rambas R). Tāpat arī citas ekipāžas ir gana ātras un var iejaukties cīņā par punktu dalīšanu.

Kvadriciklu klasē pēc otrā posma vadībā izvirzījies Valērijs Kuzmins (Gulbenes Moto), kopvērtējuma tabulā izvirzoties priekšā pērnā gada čempionam Matīsam Palēvicam (Rodeo MX), kurš lai atgūtu savas pozīcijas sacensību kopvērtējumā, savam treneru štābam piesaistījis Eiropas čempionu Edgaru Meņģeli. Tāpat bez cīņas šajās sacensībās nepadosies sīkstie Kārlis Neija (KTM Motofavorīts), Reinis Bicāns (JTSC Eriņi), Kārlis Lizanders (Saldus Motoklubs) un Atis Breds (Gulbenes moto).

Vispopulārākā klase šajā posmā, kā vienmēr, būs apvienotā amatieru 450 cc un 250 cc klase, kura allaž pulcē lielu dalībnieku skaitu. Apē kuplās pārstāvniecības dēļ šo klasi sadalīja divās grupās. 450 cc klasē visiem pa priekšu brauc Latvijas motokrosa leģenda Leons Kozlovskis (MX Ādaži), bet 250 cc klasē pēc aizvadītiem diviem posmiem vislielāko punktu bagāžu sakrājis Ansis Anševics (Rodeo MX).

Kā vienmēr, visas lielās klases iesildīs 85 cc klases braucēju cīņas par godalgotajām vietām un vērtīgajiem punktiem. Šobrīd šajā klasē valda igauņi Travis Leoks, Gregors Kūsks un Janmartens Paju.

Tiešo translāciju no Latvijas čempionāta trešā posma sacensībām Dobelē nodrošinās Best4sport TV. Translācijas sākums paredzēts plkst. 10:30.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu