Kasatkina pirmo reizi iekļūst "Grand Slam" sērijas turnīra pusfinālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Darja Kasatkina
Darja Kasatkina Foto: Reuters/ScanPix

Divu neitrālo sportistu Veronikas Kudermetovas un Darjas Kasatkinas ceturtdaļfināla mačā Francijas atklātajā tenisa čempionātā ("French Open") trešdien uzvarēja Kasatkina, pirmo reizi iekļūstot "Grand Slam" turnīra labāko četriniekā, kur stāsies pretī pasaules ranga līderei Igai Švjontekai.

Ar 20. numuru izliktā Kasatkina bija pārāka ar rezultātu 6-4, 7-6 (7:5). Otrajā setā, esot vadībā ar 6-5 Kudermetovai bija nepieciešams medicīniskais pārtraukums, acīmredzot, pēdas problēmu dēļ, pēc kura pretiniece guva pārsvaru.

Tikmēr Švjonteka, kura pasaules rangā ieņem pirmo vietu, ar 6-3, 6-2 sakāva amerikānieti Džesiku Pegulu (WTA 11.) un pusfinālā stāsies pretī Kasatkinai, kurai šis būs karjeras pirmais "Grand Slam" turnīra pusfināls.

Polijas tenisistei tā ir jau 33. uzvara pēc kārtas.

Francijas atklātā tenisa čempionāta otrā pusfināla pārī tiksies Martina Trevizana no Itālijas un amerikāniete Koko Gofa. Arī viņām abām šis būs pirmais kāda no "Grand Slam" turnīru pusfināliem.

Krievietes, kuras citās sacensībās startē kā neitrālās sportistes, nevarēs spēlēt nākamajā "Grand Slam" turnīrā, jo Vimldonas sacensību organizatori saistībā ar karu Ukrainā aizlieguši Krievijas un Baltkrievijas sportistu piedalīšanos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu