Monreālas "Canadiens" paraksta jaunu līgumu ar Senluī

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Martins Senluī uz "Canadiens" soliņa.
Martins Senluī uz "Canadiens" soliņa. Foto: AP/Scanpix

Pagājušās sezonas Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas fināliste Monreālas "Canadiens" piektdien paziņoja, ka pagarinās līgumu ar galveno treneri Martinu Senluī, kurš pievienojās komandai vien februārī.

Līgums ar Senluī pagarināts uz trīs gadiem un būs spēkā līdz 2024./2025. gada sezonas beigām.

"Martins [Senluī] ir līderis, kuram piemīt liela saprašanu par hokeju. Viņa ierašanās atnesa vienībā jaunu enerģiju, tāpēc ar nepacietību gaidām, kad viņš atgriezīsies uz komandas soliņa," paziņojumā citēts "Canadiens" ģenerālmenedžeris Kents Hjūzs.

Pēc tam, kad Senluī pievienojās komandai februāra sākumā, un jau viņa vadībā "Canadiens", atrodoties pēdējā vietā līgā, spēja tikt pie 14 uzvarām. Tāpat viņš palīdzēja mainīt sezonas gaitu vairākiem spēlētājiem, par pamanāmāko no tiem kļūstot Koulam Kofīldam, kurš 36 spēlēs ar jauno treneri tika pie 35 punktiem.

Bijušais NHL uzbrucējs, kurš 2018. gadā tika iekļauts Hokeja slavas zālē, pirms pievienošanās "Canadiens" līdz šim par galveno treneri nebija strādājis. 2018./2019. gada sezonā Senluī bija Kolumbusas "Blue Jackets" treneru korpusa konsultants.

46 gadus vecais Senluī kā spēlētājs no 1998. gada līdz 2015. gadam NHL aizvadīja 16 sezonas, 1134 spēlēs tiekot pie 1033 punktiem (391 gūti vārti un 642 rezultatīvas piespēles). Karjeras laikā viņš pārstāvēja Ņurojkas "Rangers", Tampabejas "Lightning" un Kalgarī "Flames".

2004. gadā Senluī kopā ar "Lightning" izcīnīja Stenlija kausu, kā arī kļuva par sezonas MVP un rezultatīvāko spēlētāju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu