Apini negodīgi pārspējušais Indijas parasportists diskvalificēts uz diviem gadiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Vinods Kumars.
Vinods Kumars. Foto: www.twitter.com

Divu gadu diskvalifikācija piespriesta Indijas sportistam Vinodam Kumaram, kura pagaidu diskvalifikācijas dēļ Tokijas paralimpisko spēļu bronzas medaļa diska mešanas sacensībās tika piešķirta Latvijas pārstāvim Aigaram Apinim.

Neatkarīgā institūcija Klasifikācijas apelācijas valde (BAC) secināja, ka 41 gadu vecais indietis pirms pērn notikušajām Tokijas paralimpiskajām spēlēm apzināti maldinājis klasifikācijas komiteju par savām spējām.

BAC nolēma, ka par tādu pārkāpumu Kumars nedrīkstēs piedalīties parasporta sacensībās līdz 2023. gada augustam.

"Tika novērots, ka sportists sacensībās spēj veikt atsevišķas kustības un funkcijas, kas neatbilst viņa sniegumam klasifikācijas fizisko un tehnisko aspektu laikā," paziņoja Pasaules parasporta federācija, detalizētāku skaidrojumu nesniedzot.

Pasaules parasporta federācijas izpilddirektors Kristians Holcs uzsvēra, ka klasifikācijas sistēma ir nozīmīga, lai garantētu godīgu konkurenci. Katrs sportists ir atbildīgs par godprātīgu ziņu sniegšanu

Kumars sasniedza trešo labāko rezultātu Tokijas paralimpiskajās spēlēs diska mešanā F-52 veselības klasē, tomēr vēlāk tika secināts, ka viņš startējis neatbilstošā veselības klasē un viņa rezultāts tika anulēts.

Tādējādi par 2020. gada vasaras paralimpisko spēļu, kas Tokijā notika pērnvasar, bronzas medaļas ieguvēju tika atzīts četrkārtējais paralimpisko spēļu čempions Apinis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu