Ševčenko: Tas bija neticami, ļoti svarīga uzvara. Slava Ukrainai

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Andrijs Ševčenko
Andrijs Ševčenko Foto: AP/Scanpix

Bijušais Ukrainas futbola izlases treneris Andrijs Ševčenko neslēpa sajūsmu par valstsvienības uzvaru spēlē pret Skotiju, kas pietuvināja Ukrainu 2022. gada Pasaules kausa (PK) izcīņas finālturnīram. 

PK finālturnīra kvalifikācijas "play-off" mačā Ukraina ar 3:1 viesos pieveica Skotiju un nodrošināja iespēju turpināt cīņu par tikšanu uz finālturnīru, kas gada izskaņā risināsies Katarā. 

Izšķirīgajā kvalifikācijas kārtā Ukraina 5. jūnijā spēkosies ar Velsu. 

"Apsveicu Ukrainas izlasi ar uzvaru! Tas bija neticami, ļoti svarīga uzvara! Slava Ukrainai," savos sociālajos tīklos raksta Ševčenko. 

Ševčenko iepriekš vadīja Ukrainas izlasi 2020. gada Eiropas čempionātā. 

"Pirms došanās laukumā teicu puišiem, ka mēs spēlējam futbolu vienkāršiem cilvēkiem, savas valsts, fanu un upuru labā. Mēs spērām mazu solīti uz priekšu - iekļuvām finālā. Priekšā spēle ar Velsu. Varu teikt, ka darīsim visu, kas no mums atkarīgs. Mēs iepriecinājām cilvēkus. Lepojamies, ka esam ukraiņi, kas godina mūsu valsti grūtos laikos," portālā "sport.ua" citēts Ukrainas izlases galvenais treneris Oleksandrs Petrakovs. 

Ukrainas komandas labā vārtus pret Skotiju guva Andrijs Jarmolenko, Romāns Jaremčuks un Artjoms Dovbiks. 

"Vēlos pateikties Skotijai par viesmīlību. Mūs ļoti labi uzņēma. Staigāju pa Glāzgovas ielām, cilvēki nāca pie manis un vēlēja man veiksmi. Novēlu viņu komandai un galvenajam trenerim Stīvam Klārkam visu to labāko," pauda Petrakovs.

Ukrainas izlase zaudējuma rūgtumu nav izjutusi 11 spēlēs pēc kārtas. 

Lepns par savas valsts futbola komandas uzvaru bija arī Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, kurš apsveica izlasi ar gūto panākumu. 

"Katra spēle mums ir kā fināls. Mums ir vēl viena spēle, un mums tajā ir jāuzvar, pretējā gadījumā tas neko nenozīmēs," BBC citēts viens no Ukrainas komandas līderiem Oleksandrs Zinčenko. "Guvām trīs vārtus, varējām gūt vēl vairāk. Svētdien mūs gaida svarīgs mačs. Mums jāaizvada savas dzīves labākā spēle."

Pasaules kausa finālturnīrs norisināsies Katarā, un karsto laika apstākļu dēļ turnīrs tiks izspēlēts ziemā no 21. novembra līdz 18. decembrim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu