WTA pirmo raketi Švjonteku sarūgtina "French Open" direktores izteikumi

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Amēlija Moresmo
Amēlija Moresmo Foto: SIPA/Scanpix

Pasaules pirmā rakete Iga Švjonteka no Polijas jūtas sarūgtināta par "Grand Slam" tenisa turnīra "French Open" direktores Amēlijas Moresmo izteikumiem, kura norādījusi, ka vīriešu spēles ir saistošākas nekā sieviešu mači.

Bijusī tenisiste Moresmo pirmo gadu ir prestižā "French Open" direktore. Savulaik viņa pati bija lieliska tenisiste, 2004. gadā esot arī WTA ranga pašā galvgalī.

Moresmo izteicās, ka "vīriešu teniss ir pievilcīgāks nekā sieviešu". Tas sarūgtināja Švjonteku. Līdz šim "French Open" vakara sesijā spēlējuši tikai vīrieši, ja neskaita vienu gadījumu.

"Ak, tas ir nedaudz sarūgtinoši un pārsteidzoši, jo viņa pati spēlējusi WTA tūrē. Manuprāt, ikviens spēlētājs vēlas spēlēt parastā laikā, bet, protams, reizēm gribas jautrību un parādīt savu labāko tenisu," preses konferencē pauda Švjonteka. 

Vienīgo vakara sesijas maču dāmām līdz šim Filipa Šatrijē vārdā nosauktajā centrālajā kortā aizvadījušas mājiniece Alizē Kornē un Latvijas tenisa zvaigzne Aļona Ostapenko. 

"Neatkarīgi no spēles laika dodos laukumā vienādi koncentrējusies," sacīja Švjonteka. "Nav svarīgi, vai tā ir dienas vai vakara sesija. Bet jā, tas ir nedaudz sarūgtinoši."

Iga Švjonteka
Iga Švjonteka Foto: EPA/Scanpix

Švjonteka iekļuvusi "French Open" pusfinālā, kurā spēkiem mērosies ar Darju Kasatkinu. 

"Ziniet, organizatori vienmēr izlems un mums ar to ir jāsamierinās. Bet arī es ar savu tenisu vēlos izklaidēt cilvēkus. To es vienmēr esmu teikusi. Grūtākajos brīžos atceros, ka spēlēju arī priekš cilvēkiem," sacīja Švjonteka. 

Vakara sesijas mači parasti ir labāk apmeklēti nekā dienas spēles. 

21 gadu veca Švjonteka izcīnījusi 33 uzvaras pēc kārtas, kas kopš 2000. gada ir sestā garākā uzvaru sērija gan WTA, gan ATP tūrē. 

"Kādam vairāk patīk vīriešu teniss, kādam sieviešu, bet uzskatu, ka sieviešu tenisam ir savas stiprās puses. Kāds varētu teikt, ka meiteņu mači ir neparedzami. Un tas patiešām var piesaistīt cilvēkus. Tas viss ir atkarīgs no personīgajiem uzskatiem," uzsvēra WTA reitinga līdere. 

"French Open" noslēgsies svētdien. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu