Foto ⟩ Ozoliņa/Skrastiņa turnīru Jūrmalā sāk ar zaudējumu

CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas pludmales volejbolistes Marta Ozoliņa un Luīze Anna Skrastiņa ar Jūrmalas "Beach Pro Tour - Elite 16" turnīra pamatsacensību pirmajā mačā piedzīvoja zaudējumu.

Ar 12. numuru turnīrā izliktās Ozoliņa/Skrastiņa D apakšgrupas pirmajā mačā ar 13:21 un 6:21 zaudēja amerikānietēm Sārai Hjūzai un Kellijai Kolinski (4.)

Mača pirmos trīs punktus guva amerikānietes, tomēr Latvijas duets spēja panākt 4:4. Seta turpinājumā dominēja Hjūza/ Kolinski, kuras izcīnīja 12 punktus pēc kārtas panākot 16:4. Pirmā seta izskaņā latvietes spēja rezultātu nedaudz samazināt, taču cerību uz uzvaru nebija - 13:21.

Arī otro setu pārliecinoši iesāka ASV pāris, kas panāca 7:0 un vēlāk arī 13:1 savā labā. Arī seta izskaņā latvietēm neizdevās izrādīt vērā ņemamu pretestību zaudējot ar 6:21 setā un 0-2 summā.

Kopā ar Ozoliņu/Skrastiņu vienā grupā ir arī brazīlietes Talita Antuņesa/Rebeka Kavalkante un ASV sportistes Sāra Sponsila un Terēse Kenona, kuras izcīnīja vietu pamatsacensībās kvalifikācijā.

Šovakar plkst. 19 centrālajā kortā Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš (12.) spēlēs pret itāļiem Danieli Lupo un Aleksu Rangjeri, kuri savukārt izsēti ar ceturto numuru.

Latvijas vīriešu duets ir vienā grupā arī ar nīderlandiešiem Stēfenu van de Feldi un Kristiānu Vārenhorstu (5.) un vēl vienu Itālijas pāri Paolo Nikolaju un Samuelu Kotafavu.

Kā pēdējais Latvijas duets plkst. 20. centrālajā kortā maču aizvadīs Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka (1.), cīnoties ar Brazīlijas pludmales volejbolistēm Barbaru Seišasu un Karolīnu Salgadu (9.), kuras tikko svinēja uzvaru Dohas "Beach Pro tour - Challenge" sērijas turnīrā.

Graudiņa un Kravčenoka grupas spēlēs stāsies pretī vēl divi Brazīlijas dueti - Eduarda Lisbou/Ana Patrīcija Ramusa un Viktorija Lopesa Pereira/Taina Silva Bigi.

Mačus tiešraidē var vērot TV6.

Šis būs sezonas trešais "Elite 16" sērijas turnīrs. Pirmais marta beigās notika Meksikas pilsētā Rosarito, otrais - aizvadītajā nedēļā Čehijas pilsētā Ostrovā.

Graudiņa pārī ar Kravčenoku Meksikā tika līdz finālam, bet Ostrovā - līdz ceturtdaļfinālam, kamēr Samoilovs ar Jāni Šmēdiņu pirmajā turnīrā finišēja dalītā 13., bet otrajā - dalītā 21. vietā.

"Elite 16" sacensībās spēlē 16 dueti, kas sadalīti četrās apakšgrupās, aizvadot viena apļa turnīru, pēc kura katras grupas divi labākie pāri sasniedz ceturtdaļfinālu.

Gan vīriešiem, gan sievietēm tiek sadalīts balvu fonds 150 000 ASV dolāru (140 tūkstoši eiro).

Kvalifikācijā piedalījās divi Latvijas sieviešu un četri vīriešu pāri, taču neviens no tiem neizcīnīja vietu pamatsacensībās.

Turnīrs ar Latvijas duetu līdzdalību no 1. līdz 5. jūnijam norisināsies Majoru pludmalē Jūrmalā. Tā oficiālais nosaukums ir "Pasaules tūres posmu pludmales volejbolā "Elite 16" komandām Jūrmalā servē LIDL".

"Pro Beach Tour" rangā pirmā līmeņa sacensības šogad saucas "Elite 16", rangā otrās ir "Challenge", trešās - "Futures" sacensības. Sezonas pirmajā "Elite 16" turnīrā Meksikā Graudiņa/Kravčenoka izcīnīja otro vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu