Zvirgzdiņš vadīs Latvijas sieviešu 3x3 izlasi

CopyDraugiem X Whatsapp
Ainars Zvirgzdiņš
Ainars Zvirgzdiņš Foto: Ieva Lūka/LETA

Ainars Zvirgzdiņš apstiprināts Latvijas sieviešu 3x3 izlases trenera amatā, vēsta LBS.

Zvirgzdiņš apstiprināts galvenā trenera amatā pirms nedēļas nogalē gaidāmā Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra.

"Jau mēnesi esam aktīvi strādājuši treniņos, izveidojies izlases minikodols no U-23 vecuma grupas spēlētājām, ko papildina Marta Miščenko. Mēģinām piesaistīt arī citas profesionāles. Pagaidām dažādu iemeslu dēļ tas nav izdevies, bet nākotnē varētu pievienoties arī pieredzējušas spēlētājas, kā tas notiek citās valstīs," paziņojumā citēts treneris.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā Rumānijas pilsētā Konstancā Latvijas 3x3 sieviešu izlasi pārstāvēs Ketija Vihmane, Anita Miķelsone, Paula Mauriņa un Marta Miščenko.

Zvirgzdiņš norādīja, ka sākotnēji sastāvā vieta bijusi paredzēta arī Janetai Rozentālei, taču savainojuma dēļ viņa šajā turnīrā nevarēs palīdzēt izlasei.

"Uz Konstancu braucam cīnīties par ceļazīmi. Labi, ka pretinieces grupā Čehijas un Bulgārijas komandas vispirms spēlēs savā starpā. Redzēto varēsim ņemt vērā, bet 3x3 basketbola specifika prasa, lai pašas spēlētājas prastu ātri adaptēties konkrētai situācijai laukumā un kreatīvi pieņemt pareizākos lēmumus," izcēla treneris.

Eiropas kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra pirmajā posmā D grupā Latvijas komanda sestdien, 4.jūnijā, plkst.11.30 spēlēs ar Bulgārijas komandu un plkst.12.50 spēkosies ar Čehijas izlasi. Divas labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā un svētdien spēlēs ar kādu no B grupas komandām (Rumānija, Turcija, Itālija).

Turnīra trīs labākās komandas iegūs ceļazīmi uz Eiropas čempionāta finālturnīru, kas 9.-11.septembrī notiks Austrijas pilsētā Grācā. Finālturnīrā varēs spēlēt arī 4. vietas ieguvējas, ja tām bilance būs labāka, nekā 4. vietas ieguvējām kvalifikācijas turnīrā Izraēlā.

Latvijas vīriešu izlasei jau garantēta vieta Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Zvirgzdiņš no 2007. līdz 2009.gadam, kā arī 2014.-2015.gadā bija Latvijas sieviešu valstsvienības galvenais treneris, 2001.gadā un kopš 2021.gada - sieviešu valstsvienības galvenā trenera asistents. 2004.-2005. un 2014.-2016.gadā - vīriešu valstsvienības galvenā trenera asistents. Strādājis Latvijas, Zviedrijas, Krievijas klubos, 2007.gadā ar Maskavas "Dynamo" uzvarējis FIBA kausa izcīņā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu