NHL zvaigznei Makaram pietrūkst divu punktu līdz Ozoliņa rekordam

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Keils Makars
Keils Makars Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) zvaigznei Keilam Makaram pietrūkst divu rezultativitātes punktu, lai atkārtotu leģendāra Latvijas hokejista Sanda Ozoliņa rekordu, liecina NHL statistikas arhīvs.

Makara pārstāvētā komanda Kolorādo "Avalanche" patlaban atrodas 2-0 vadībā Stenlija kausa pusfināla sērijā pret Edmontonas "Oilers".

"Avalanche" komandai šosezon garantētas vēl vismaz četras spēles, tāpēc gaidāms, ka drīzumā Makars pārspēs Ozoliņa rekordu.

23 gadus vecais Kanādas hokejists šosezon "play-off" turnīrā 12 mačos sakrājis 17 rezultativitātes punktus (4 vārti + 13 piespēles).

"Avalanche" kluba rekords aizsarga pozīcijā pieder Ozoliņam un kanādietim Robam Bleikam, kuri vienā sezonā "play-off" turnīrā spēja sakrāt 19 punktus.

Ozoliņš to paveica 1996. gadā, 22 mačos atzīmējoties ar 5 gūtiem vārtiem un 14 piespēlēm. Togad viņš arī palīdzēja "Avalanche" izcīnīt Stenlija kausu.

Savukārt Bleiks rekordu sasniedza, aizvadot par vienu maču vairāk nekā Ozoliņš. Viņš 2001. gadā 23 spēlēs izcēlās ar 6 vārtiem un 13 piespēlēm.

Tāpat kā Ozoliņš, arī Bleiks ar rezultativitātes rekordu palīdzēja "Avalanche" komandai triumfēt Stenlija kausa izcīņā.

Ozoliņam pieder arī "Avalanche" kluba rekords visvairāk izdarīto rezultatīvo piespēļu "play-off" turnīrā aizsarga pozīcijā. Makars vairs atpaliek tikai par vienu piespēli.

Makars patlaban ir otrais rezultatīvākais aizsargs 2022. gada NHL "play-off" turnīrā, jo 20 punktus (5+15) sakrājis amerikānis Edams Fokss no Ņujorkas "Rangers".

Šosezon regulārajā čempionātā Makars atzīmējās ar 86 punktiem (28+58), bet par rezultatīvāko aizsargu ar 96 punktiem (23+73) kļuva šveicietis Romans Josi no Nešvilas "Predators".

28 gūti vārti bija labākais rādītājs aizsargu pozīcijā NHL regulārajā čempionātā.

Makars trešo sezonu spēlē NHL. 2020. gadā viņu atzina par sezonas labāko debitantu, bet šogad viņu pirmo reizi karjerā izraudzījās dalībai Visu zvaigžņu spēlē.

Noskaties: Makars demonstrē lielisku slidojumu un fantastisku nūjas pārvaldīšanas meistarību

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu