Ar tāfelīti pa galvu, auksta ūdens šalts aiz apkakles: par ko Artis Ābols visas komandas priekšā ir atvainojies?

Hokeja anatomija ar Jēkabu Rēdlihu
CopyDraugiem X Whatsapp
Artis Ābols
Artis Ābols Foto: Ekrānšāviņš no video

TVNET raidierakstu sērijā "Hokeja anatomija ar Jēkabu Rēdlihu" bijušais hokejists un tagadējais "Kurbada" U-13 komandas galvenais treneris Jēkabs Rēdlihs kopā ar sporta žurnālistu Mārtiņu Kļavenieku pievērš uzmanību hokeja smalkākajām niansēm, kas ikdienā paliek nepamanītas vai ir aizmirstas. Raidījuma 23. sērijā viesojās Latvijas hokeja izlases treneris Artis Ābols.

Artis Ābols trenera karjeru sāka 2008. gadā, kad tika izveidos mūsdienu Rīgas "Dinamo". Sākotnēji pats cerēja spēlēt šajā komandā, bet pavasarī savainotā roka vēl vasarā nebija sadzijusi tiktāl, lai varētu rokās noturēt nūju.

Tad nāca piedāvājums kļūt par "Dinamo" galvenā trenera Jūliusa Šuplera palīgu. Artis gan atzīst, ka pirmajā sezonā viņā bija maz no trenera ampluā, jo sirdī joprojām gribējās spēlēt. 

"Skatījos uz Ģirtu Ankipānu, kā viņš spēlē, un visu laiku domāju, ka es taču arī varētu," atcerējās nu jau pieredzes bagātais treneris.

Viens no līdzšinējās karjeras lielākajiem izaicinājumiem Artim esot bijis Rīgas "Dinamo" galvenā trenera vietas izpildītāja pienākumi 2012. gadā, kad tika atlaists soms Peka Rautakalio. Tad pat esot bijis tā, ka pirms spēles dzīvoklī treneris pie sevis domājis, ka nezina, ko teikt komandai. 

Ābols sarunā uzsvēra, ka trenera arodā svarīgākais ir nestāvēt uz vietas, nepārtraukti jāpilnveidojas, jāiegūst jaunas zināšanas, jāuzklausa padomus no malas. 

Latvijas hokeja izlases kandidāti un treneris Artis Ābols.
Latvijas hokeja izlases kandidāti un treneris Artis Ābols. Foto: Latvijas Hokeja federācija

Latvijas izlases galvenā trenera Harija Vītoliņa asistents arī pastāstīja par divām situācijām, kad savas emocionalitātes dēļ izdarījis lietas, par kurām vēlāk visas komandas priekšā atvainojies. Gadījies gan ar trenera tāfelīti uzsist padotajam pa ķiveri, gan kādam citam aiz apkakles aizliet ūdeni.

Sarunā ar Arti Ābolu arī atskatījāmies uz Latvijas izlases sniegumu pasaules čempionātā Somijā, vietējā hokeja resursu dziļumu, vectēva lomu un neiztikām arī bez leģendārās rubrikas "Ātrais piecinieks".

VIDEO: "Hokeja anatomija ar Jēkabu Rēdlihu" 23. sērija

AUDIO: "Hokeja anatomija ar Jēkabu Rēdlihu" 23. sērija

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu