Kuram vajadzēja sist "pendeli" Latvijas - Andoras mačā?

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas futbola izlase piektdien Daugavas stadionā Rīgā ar rezultātu 3:0 (1:0) pārspēja Andoras valstsvienību, ar panākumu sākot UEFA Nāciju līgas D līgas turnīru. Ļaudis sociālajos tīklos lauž šķēpus par to, kuram spēlētājam vajadzēja uzticēt 11 metru soda sitienu mača beigās.

Spēles 9. un 77. minūtē Roberts Uldriķis guva vārtus pēc Roberta Savaļnieka rezultatīvajām piespēlēm.

Mača 85. minūtē 11 metru soda sitienu realizēja Jānis Ikaunieks, kaut "pendeli" ļoti vēlējās sist Uldriķis, lai censtos gūt trešos vārtus un sasniegtu "hat-trick".

Pēc mača preses konferencē Latvijas izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs norādīja, ka komandas hierarhijā Jānis Ikaunieks ir pirmā opcija soda sitienu izpildē.

"Mēs pirms spēlēm nosakām 11 metru soda sitienu izpildītāju, kurš tam arī attiecīgi gatavojas. Pēc hierarhijas tas ir Jānis Ikaunieks. Viņam uz laukuma bija jāpieņem lēmums. Ja viņš bija gatavs un pārliecināts, tad viņam bija jāsit un jātrāpa, jo katrs vārtu guvums var būt izšķirošs rudenī [turnīra noslēgumā]," skaidroja treneris.

"Robertu Uldriķi var uzslavēt par diviem gūtiem vārtiem, labi aizvadītu spēli un palīdzību mums šodien izcīnīt uzvaru. Vienlaikus šis gadījums parādīja spēles disciplīnu - tika gūti vārti un uzdevums izpildīts," piebilda Kazakevičs.

Latvijas futbola izlases vēsturē ar trim gūtiem vārtiem jeb "hat-trick" vienā spēlē izcēlušies tikai pieci spēlētāji - Voldemārs Žins, Valdis Plade, Hugo Vītols, Fricis Kaņeps un divreiz to paveicis Ēriks Pētersons, kurš vienā mačā guva pat četrus vārtus. 

Visi seši "hat-trick" Latvijas izlases vēsturē piedzīvoti pagājušā gadsimta 20. un 30. gados (laika posmā no 1927. līdz 1937. gadam) spēlēs pret Lietuvas valstsvienību.

Lai arī daudzi Latvijas futbola fani cerēja uz Uldriķa "hat-trick", vērts atgādināt, ka savulaik 11 metru soda sitienu štata vieta nebija uzticēta pat valstsvienības visu laiku labākajam vārtu guvējam Mārim Verpakovskim. Viņam karjerā tikai divi no 29 izlasē gūtajiem vārtiem ir realizēti ar "pendeli". Tolaik štata vieta soda sitienu izpildei bija Mihailam Zemļinskim, kurš 10 no 12 vārtu guvumiem realizēja no 11 metru atzīmes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu