Video ⟩ "Avalanche" nonāk uzvaras attālumā no Stenlija kausa fināla

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Kolorādo "Avalanche" komanda sestdien nonāca vienas uzvaras attālumā no Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa finālsērijas.

Rietumu konferences fināla trešajā spēlē "Avalanche" viesos ar 4:2 (1:1, 1:0, 2:1) pārspēja Edmontonas "Oilers" un sērijā līdz četrām uzvarām panāca 3-0.

Jau pēc nospēlētām 38 sekundēm ar zibenīgu metienu no iemetienu apļa mājiniekus vadībā izvirzīja Konors Makveids, bet četras minūtes pirms pirmā perioda beigām pēc Valērija Ņičuškina piespēles ripa no "Oilers" aizsarga Dernela Nērsa nūjas nonāca vārtos - 1:1.

Otrā perioda piektajā minūte Ņičuškins izspēli pēc uzvarēta iemetiena noslēdza ar precīzu raidījumu vārtos un ieguva viesiem vadību. Trešās trešdaļas septītajā minūtē Raiens Makleods reidu pāri visām zonām noslēdza ar nekļūdīgu metienu no distances - 2:2.

Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas nepilnas astoņas minūtes, Džozefs Teilors Kompfers uzreiz pēc mazākuma izciešanas devās uzbrukumā, atņēma pretinieku aizsargam ripu un izslidināja to cauri Maika Smita kājsargiem. Pusminūti pirms finālsvilpes Miko Rantanens raidīja ripu tukšos vārtos un uzstādīja galarezultātu.

Pavels Francuozs šajā mačā atvairīja 27 metienus, bet Smits tika galā ar 39 raidījumiem.

Savainojuma dēļ šajā sērijā uz ledus neatgriezīsies viens no "Avalanche" vadošajiem spēlētājiem Nazems Kadri, kuram mačs noslēdzās pēc Evandera Keina grūdiena apmalē mača otrajā minūtē.

Sērijas ceturtā spēle notiks pirmdien Edmontonā.

"Avalanche" ir divkārtēja Stenlija kausa uzvarētāja, pirmo reizi 1996.gadā paveicot to ar Sandi Ozoliņu sastāvā un 2007.gadā atkārtojot panākumu.

Austrumu konferences finālsērijā Ņujorkas "Rangers" ar 2-0 uzvar iepriekšējo divu gadu čempioni Tampabejas "Lightning".

Iepriekšējā sezonā Stenlija kausa izcīņas finālsērijā Tampabejas "Lightning" ar rezultātu 4-1 uzvarēja Monreālas "Canadiens".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu