Video un foto ⟩ Nadals četrpadsmito reizi karjerā uzvar Francijas atklātajā čempionātā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp

Spānijas tenisists Rafaels Nadals svētdien triumfēja Francijas atklātajā čempionātā, turnīrā Parīzē uzvarot 14.reizi karjerā un izcīnot savu 22. "Grand Slam" trofeju.

Finālspēlē ranga piektais numurs Nadals ar rezultātu 6-3, 6-3, 6-0 uzvarēja norvēģi Kasperu Rūdu, kurš ATP rangā atrodas astotajā vietā.

Pēc uzvaras Nadals paziņoja, ka turpinās cīnīties, kliedējot baumas, ka šis varētu būt viņa karjeras noslēdzošais turnīrs.

"Nezinu, kā tiktu galā ar saviem savainojumiem, ja nebūtu manas komandas, ģimenes un pārējo cilvēku man apkārt. Būtu jau beidzis savu karjeru. Nekad nedomāju, ka 36 gadu vecumā atkal varēšu cīnīties augstākajā līmenī. Atrasties šeit - savā iecienītākajā kortā - man nozīmē ļoti daudz un tas man palīdz doties uz priekšu. Nezinu, kas var notikt nākotnē, bet cīnīšos, lai turpinātu doties uz priekšu," stāstīja Nadals.

Tieši Parīzē pirms 17 gadiem Nadals izcīnīja savu pirmo "Grand Slam" titulu un šobrīd viņa kontā ir jau 22 šādas trofejas, kas ir rekords. Tuvākajiem sekotājiem vīriešu turnīros, šveicietim Rodžeram Federeram un serbam Novakam Džokovičam, ir pa 20 "Grand Slam" tituliem.

Tikpat "Grand Slam" titulu bija vācietei Štefijai Grāfai, par diviem vairāk izcīnīja austrāliete Mārgareta Korta, bet par vienu vairāk ir amerikānietei Serēnai Viljamsai.

Tāpat Nadals 36 gadu vecumā kļuvis par visu laiku vecāko "Roland Garros" uzvarētāju, pārspējot Andresa Himeno pusgadsimtu veco rekordu.

Par māla karali dēvētais Nadals karjeras laikā uz māla seguma kortiem uzvarējis kopumā 63 turnīros, kas atklātajā ērā ir rekords. No 115 "French Open" mačiem viņš zaudējis tikai trijos - spāni šajā turnīrā ir uzvarējuši tikai divreiz Džokovičs un vienreiz zviedrs Robins Sēderlings.

Spānijas tenisa zvaigzne uzvarēja arī sezonas pirmajā "Grand Slam" turnīrā - Austrālijas atklātajā čempionātā.

Pirmdien publicētajā rangā Nadals būs ceturtais, bet Rūds - sestais.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu