Čehijas futbolisti nenosargā uzvaru pār Spānijas izlasi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Čehijas un Spānijas futbolisti
Čehijas un Spānijas futbolisti Foto: AFP/SCANPIX

Čehijas vīriešu futbola izlase svētdien UEFA Nāciju līgas spēcīgākajā jeb A līgā tikai pēdējās minūtēs izlaida uzvaru pār Spāniju.

Mačs Prāgā noslēdzās neizšķirti 2:2 (1:1).

Jau ceturtajā minūtē mājiniekiem uzgavilēt lika Jakubs Pešeks, kurš pretuzbrukuma noslēgumā sita bumbu tukšo vārtos, panākdams 1:0 Čehijas izlases labā. Pirmā puslaika kompensācijas laika trešajā minūtē Pavlo Gavi pēc Rodri piespēles no soda laukuma panāca 1:1.

Gavi 17 gadu un 304 dienu vecumā kļuva par Spānijas izlases visu laiku jaunāko vārtu guvēju. Iepriekšējais rekordists Ansu Fati, kad aizpērn guva vārtus pret Ukrainu, bija septiņas dienas vecāks.

Otrā puslaika vidū, 66.minūtē, Jans Kuhta pēc spāņu kļūdas aizsardzībā nonāca viens pret Unaju Simonu un sita bumbu pāri pretinieku vārtsargam - 2:1. Pamatlaika priekšpēdējā minūtē pēc Marko Asensio centrējuma Injigo Martiness sita bumbu zem pārliktņa, tai nedaudz šķērsojot vārtu līniju - 2:2.

Vēl otrās grupas spēlē Portugāle mājās ar 4:0 (3:0) sagrāva Šveici.

Portugāle vadību ieguva 15.minūtē, kad pēc Krištianu Ronaldu izpildītā brīvsitiena pirmais pie Gregora Kobela atsistās bumbas bija Viljams Karvaļu. 35.minūtē portugāļi sarāva Šveices aizsardzību un Ronaldu no 13 metriem trieca bumbu vārtos, bet četras minūtes vēlāk viņš uztvēra Kobela atsisto bumbu un no tuvas distances panāca 3:0.

Spēles 68.minūtē Kobels pārāk tālu atstāja vārtus, kas palika tukši, un Žuāu Kansēlu ieraidīja ceturto bumbu viesu "cietoksnī".

Pēc divām spēlēm šajā grupā pa četriem punktiem ir Portugālei un Čehijai, divus punktus guvusi Spānija, bet bez punktiem pagaidām ir Šveice.

Nāciju līgā grupu uzvarētājas nākamajā sezonā nopelna iespēju spēlēt augstākā grupā. Proti, komanda, kas uzvar kādā no C grupām, tiek pie iespējas startēt kādā no B grupām, savukārt B grupu uzvarētājas nākamajā sezonā spēkojas A grupās.

Nāciju līgas turnīrs noris trešo reizi.

Iepriekšējās sezonas finālturnīrs norisinājās pērn oktobrī, Francijai titulcīņā uzvarot Spāniju. Pirmajā sezonā finālturnīru uzņēma Portugāle, mājiniekiem kļūstot par vēsturē pirmajiem UEFA Nāciju līgas čempioniem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu