Kanādas futbolisti streiko un neiziet laukumā pārbaudes mačā ar Panamu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Kanādas futbola izlases spēlētāju streika dēļ svētdien pārbaudes spēle ar Panamas valstsvienību nenotika.

Kanādas izlases spēlētāji atteicās doties laukumā, jo nav spējuši vienoties ar federāciju ("Canada Soccer") darba līguma jautājumā. Lēmumu futbolisti pieņēma vien pāris stundas pirms paredzētā mača Vankūverā.

Tiešs iemesls netika norādīts, taču vīriešu valstsvienības izplatītajā paziņojumā teikts, ka lēmums tika pieņemts pēc tam, kad spēlētāji pagājušajā ceturtdienā noraidīja komandai iesniegto līguma piedāvājumu.

Paziņojumā teikts, ka sarunas starp federāciju un valstsvienību, kas šogad pirmo reizi 36 gadu laikā kvalificējās Pasaules kausa izcīņai, ir notikušas kopš marta.

Kā norāda spēlētāji, federācija nevajadzīgi paildzinājusi sarunu procesu, bet ceturtdien iesniegtais darba līguma piedāvājums nav bijis pieņemams.

""Canada Soccer" nogaidīja līdz 2.jūnija vakaram, lai tad iesniegtu arhaisku piedāvājumu," teikts izlases spēlētāju paziņojumā. "Organizācijas ģenerālsekretārs un prezidents nebija pieejami līdz 4.jūnija pēcpusdienai."

"Šo iemeslu dēļ mēs negribīgi lemjam šodien nespēlēt pret Panamu," norādīja izlases spēlētāji, atvainojoties saviem līdzjutējiem. "Ir pienācis laiks ieņemt stingru nostāju par futbola nākotni Kanādā."

"Canada Soccer" prezidents Niks Bontis vēlāk norādīja, ka federācijas izteiktais piedāvājums bijis "godīgs", un aicināja spēlētājus uz "faktiem balstītu" diskusiju par jauno darba līgumu.

""Canada Soccer" ir ļoti vīlusies par vīriešu nacionālās izlases spēlētāju lēmumu šodien nespēlēt," teikts federācijas paziņojumā. ""Canada Soccer" ir apņēmusies ievērot godīguma un vienlīdzības principus. Mēs uzskatām, ka izteiktais piedāvājums spēlētājiem bija taisnīgs."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu