Porziņģis atklāj šīs vasaras plānus attiecībā uz Latvijas izlasi

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: Edijs Pālens/LETA

Kristaps Porziņģis nepievienosies Latvijas basketbola izlasei jūnijā un jūlijā gaidāmajās spēlēs, taču viņš paudis cerību palīdzēt valstsvienībai augusta mačos, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Pirmdien, 6. jūnijā, Rīgā sākas vīriešu basketbola valstsvienības dalībnieku brīvprātīgie individuālie treniņi. Oficiālā treniņnometne, gatavojoties 2023. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas spēlēm ar Serbijas (30. jūnijā "Arēnā Rīga") un Slovākijas (3. jūlijā Levicē) izlasēm, sāksies ceturtdien, 16. jūnijā. Paredzams, ka tajā piedalīsies 15 basketbolisti, tai skaitā NBA un Eirolīgas klubu pārstāvji. Kandidātu saraksts tiks publicēts nākamnedēļ.

Šajā spēļu ciklā valstsvienībai nepievienosies NBA kluba Vašingtonas "Wizards" līderis Kristaps Porziņģis, taču viņš paudis cerību pievienoties Latvijas izlasei augustā, kad paredzētas Pasaules kausa kvalifikācijas spēles nākamajā kārtā.

"Gribu palīdzēt komandai kvalificēties Pasaules kausa finālturnīram, kur mūsu labākajiem basketbolistiem - arī man - būtu iespēja pirmo reizi pārstāvēt Latviju nacionālo izlašu augstākā līmeņa sacensībās. Tomēr, lai laukumā darbotos maksimāli efektīvi, jābūt pilnīgi veselam un gatavam cīņām. Mana pieredze liek savu veselības stāvokli vērtēt ļoti rūpīgi," norādīja Porziņģis.

"Šobrīd diemžēl jāatzīst, ka iepriekš iekrātās mikrotraumas vēl nav pilnībā izārstētas, un šādā situācijā doties laukumā - tas būtu risks gan man, gan komandai. Tāpēc patlaban mana prioritāte būs pilnīga atveseļošanās un gatavošanās nākamajai sezonai. Ja viss ritēs pēc plāna, ceru un gribu valstsvienībai pievienoties nākamajā spēļu ciklā augusta beigās," skaidroja basketbolists.

Porziņģis nav spēlējis Latvijas izlasē kopš 2017. gada Eiropas čempionāta, kur ceturtdaļfinālā tika piedzīvots zaudējums pret Slovēniju, kas turnīrā ar Luku Dončiču un Goranu Dragiču priekšgalā izcīnīja zelta medaļas.

Latvijas valstsvienība 2023. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra A grupas pirmajās četrās spēlēs izcīnījusi trīs uzvaras (pār Slovākijas izlasi un divreiz pār Beļģiju), kā arī piedzīvojusi minimālu zaudējumu Serbijā.

Latvijas un Serbijas izlases jau nodrošinājušas tiesības spēlēt kvalifikācijas otrajā posmā. 30. jūnija spēlē Latvija - Serbija izšķirsies, kura komanda grupā ieņems 1. vietu (savstarpējo spēļu rezultāti tiks ņemti līdzi).

Otrajā posmā A grupas trīs labākās komandas cīnīsies ar B grupas komandām (Grieķiju, Turciju un Lielbritāniju). Pa divām spēlēm notiks augustā, novembrī un 2023. gada februārī, grafiks būs atkarīgs no vietu kārtības grupas noslēguma tabulā. Finālturnīram kvalificēsies trīs labākās komandas no sešām.

Gatavojoties spēlēm ar Serbiju un Slovākiju, Latvijas valstsvienība trešdien, 22. jūnijā, aizvadīs pārbaudes spēli ar Lietuvas izlasi, kas tiks rīkota kā basketbola zaļumballe, ieskandinot Jāņus - ar muzikāliem priekšnesumiem un valstsvienības ilggadējā kapteiņa Jāņa Blūma godināšanu (sākums plkst. 18:30).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu