Hokeja vārtsargs Muštukovs karjeru turpinās valstī, kurā līdz šim nav spēlējis

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Ervīns Muštukovs.
Ervīns Muštukovs. Foto: https://www.hcporuba.cz

Latvijas hokeja vārtsargs Ervīns Muštukovs nākamsezon karjeru turpinās valstī, kurā līdz šim nav spēlējis, turpinot paplašināt pārstāvēto klubu ģeogrāfiju.

38 gadus vecais latvietis parakstījis līgumu ar Polijas virslīgas komandu Toruņas "Energa". Latvijas spēlētājam par vietu vārtos būs jākonkurē ar 25 gadus veco poli Mateušu Studzinski.

Kādreizējais Latvijas izlases hokejists ir sestais leģionārs Toruņas klubā - vēl vienībā ir trīs ukraiņi, soms un igaunis.

Vienības mājaslapā tīmeklī Muštukovs pieteikts kā "īpaši pieredzējis Latvijas vārtsargs", kas dažādās līgās karjeras laikā aizvadījis vairāk nekā 700 spēļu.

Muštukovs jau 2019. gadā TVNET podkāsta "Čempionu brokastis" pirmajā sērijā atklāja, ka viņa mērķis ir karjeras laikā aptvert pēc iespējas lielāku ģeogrāfiju, tāpēc vairāk vilina piedāvājumi no valstīm, kur viņš līdz šim vēl nav spēlējis.

Pēdējās divas sezonas vārtsargs aizvadīja Čehijas pēc spēka otrās līgas klubā Ostravas "Poruba". Latvietis pērnajā sezonā 26 Čehijas otrās līgas spēlēs vidēji ik maču savos vārtos ielaida 2,77 ripas un atvairīja 91% metienu. Komanda gan neiekļuva izslēgšanas cīņās.

Karjeru Muštukovs sāka pirms gadsimtu mijas, leģendārajā un mītiem apvītajā Rīgas "NIK'S-Brih" vienībā, bet savu hokeja vārtsarga gaitu laikā spēlēja gan vairākās aizokeāna hokeja līgās ASV un Kanādā, gan Anglijā, Dānijā, Zviedrijā un Francijā.

Latvijas izlasē aizvadījis 16 spēles, kurās vidēji savos vārtos ielaidis 2,49 ripas spēlē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu