NHL zvaigzne Makars pārspēj Ozoliņa rekordu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Keils Makars (centrā)
Keils Makars (centrā) Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) zvaigzne Keils Makars pārspējis Kolorādo "Avalanche" komandas aizsargu rezultativitātes rekordu Stenlija kausa izcīņā, kas līdz šim piederēja leģendārajam Latvijas hokejistam Sandim Ozoliņa, liecina NHL statistikas arhīvs.

"Avalanche" pirmdien ar rezultātu 6:5 (1:0, 0:3, 4:2, 1:0) pagarinājumā pārspēja Edmontonas "Oilers", sērijā līdz četrām uzvarām gūstot panākumu ar 4-0 un sasniedzot Stenlija kausa finālu.

Uzvarētāju labā 23 gadus vecais Makars izcēlās ar pieciem rezultativitātes punktiem - gūtiem vārtiem un četrām piespēlēm.

Kanādas hokejists šosezon "play-off" turnīrā 14 mačos sakrājis 22 rezultativitātes punktus (5 vārti + 17 piespēles), kas ir jauns "Avalanche" kluba rekords aizsarga pozīcijā.

Līdz šim rekords piederēja Ozoliņam un kanādietim Robam Bleikam, kuri vienā sezonā "play-off" turnīrā spēja sakrāt 19 punktus.

Ozoliņš to paveica 1996. gadā, 22 mačos atzīmējoties ar 5 gūtiem vārtiem un 14 piespēlēm. Togad viņš arī palīdzēja "Avalanche" izcīnīt Stenlija kausu.

Savukārt Bleiks iepriekšējos rekordu sasniedza, aizvadot par vienu maču vairāk nekā Ozoliņš. Viņš 2001. gadā 23 spēlēs izcēlās ar 6 vārtiem un 13 piespēlēm.

Tāpat kā Ozoliņš, arī Bleiks ar rezultativitātes rekordu palīdzēja "Avalanche" komandai triumfēt Stenlija kausa izcīņā.

Ozoliņam līdz šim piederēja arī "Avalanche" kluba rekords visvairāk izdarīto rezultatīvo piespēļu "play-off" turnīrā aizsarga pozīcijā (14). Nu latvieti apsteidzis Makars, kurš iekrājis 17 rezultatīvas piespēles.

Makars patlaban ir otrais rezultatīvākais aizsargs 2022. gada NHL "play-off" turnīrā, jo 23 punktus (5+18) sakrājis amerikānis Edams Fokss no Ņujorkas "Rangers".

Šosezon regulārajā čempionātā Makars atzīmējās ar 86 punktiem (28+58), bet par rezultatīvāko aizsargu ar 96 punktiem (23+73) kļuva šveicietis Romans Josi no Nešvilas "Predators".

28 gūti vārti bija labākais rādītājs aizsargu pozīcijā NHL regulārajā čempionātā. Makars laboja "Avalanche" kluba aizsargu rekordu, kas tika sasniegts 1996./97. gada sezonā, kad Ozoliņš guva guva 23 vārtus Kolorādo sastāvā.

Makars trešo sezonu spēlē NHL. 2020. gadā viņu atzina par sezonas labāko debitantu, bet šogad viņu pirmo reizi karjerā izraudzījās dalībai Visu zvaigžņu spēlē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu