Menedžeris: Lai Lasmanis spēlētu "Big3" līgā, ir jānokārto ASV darba vīza

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Basketbolists Kārlis Lasmanis piedalās preses konferencē, kurā informē par Latvijas 3x3 basketbola komanda "Rīga" sezonas aktualitātēm.
Basketbolists Kārlis Lasmanis piedalās preses konferencē, kurā informē par Latvijas 3x3 basketbola komanda "Rīga" sezonas aktualitātēm. Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas 3x3 basketbolista Kārļa Paula Lasmaņa debija ASV profesionālajā strītbola līgā "Big3" būs atkarīga no tā, cik ātri izdosies nokārtot ASV darba vīzu, otrdien preses konferencē atklāja "Rīgas" komandas menedžeris Edgars Buļs.

Olimpiskais čempions Lasmanis "Big3" līgā debitēs šajā vasarā, pārstāvot "Aliens" komandu. Pirmais posms paredzēts 18. un 19.jūnijā, sezonai turpinoties nākamajās nedēļas nogalēs.

Jau tagad zināms, ka Lasmanis nepiedalīsies otrajā posmā, jo palīdzēs Latvijas izlasei Pasaules kausā.

"Sākot sarunas par Kārļa pievienošanos līgai, uzsvērām, cik svarīgi viņam ir spēlēt Pasaules kausā. Tajā nedēļas nogalē Kārlis būs ar Latvijas valstsvienību," teica Buļs.

Svarīgs priekšnosacījums Lasmaņa spēlēšanai "Big3" ir arī panāktā vienošanās ar Starptautisko Basketbola federāciju (FIBA).

"Uzreiz vērsāmies FIBA, jo bija informācija, ka Dušans Buluts pēc pievienošanās "Big3" līgai nonāca konfliktā ar FIBA un izlasei varēja pievienoties vien olimpiskajās spēlēs. Runājām ar 3x3 departamenta vadītāju un viņi atļāva Kārlim tur spēlēt, bet neļāva viņu iekļaut Pasaules tūres pieteikumā, lai ar savu augsto reitingu neietekmētu "Rīgas" reitingu, tajā pat laikā spēlējot citā līgā. Pēc sezonas ASV viņš varēs atgriezties tūres pieteikumā," stāstīja Buļs.

"Lai spēlētu "Big3" līgā, ir jānokārto ASV darba vīza. Šis process nav vienkāršs un mēs, kā arī "Big3" līga, tur neko nevaram ietekmēt. Sola, ka šonedēļ jābūt kādai atbildei. Ļoti gribam, lai viņš paspēj uz pirmo posmu 18. un 19.jūnijā, ja nē, tad ir iespēja, ka viņš komandai pievienosies tikai pirms trešās kārtas," atklāja Buļs.

"Rīga" maija vidū Japānas pilsētā Uconomijā ar Nauri Miezi, Agni Čavaru un Artūru Strēlnieku ierindā tika līdz Pasaules tūres sezonas pirmā posma - Uconomijas "Masters" - ceturtdaļfinālam.

Arī pagājušajā nedēļā komanda ar Miezi, Strēlnieku, Čavaru un Artūru Ausēju ierindā tika līdz Novisadas "Challenger" turnīra Serbijā ceturtdaļfinālam.

Kā zināms, Kārlis Pauls Lasmanis šovasar startēs ASV "Big 3" līgā, bet Edgars Krūmiņš guvis savainojumu un viņu "Rīga" rindās aizstāj Strēlnieks.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu