Anglijas un Vācijas futbolisti cīnās neizšķirti; Keins pietuvojas Rūnija rekordam

CopyDraugiem X Whatsapp
Herijs Keins
Herijs Keins Foto: AFP/SCANPIX

Anglijas vīriešu futbola izlase otrdien UEFA Nāciju līgas mačā Minhenē pamatlaika beigās izrāva neizšķirtu pret Vāciju, pateicoties komandas kapteiņa Herija Keina realizētajam 11 metru soda sitienam.

A līgas mačs noslēdzās ar rezultātu 1:1 (0:0).

Jau pirmajā puslaikā, kurā pārsvars bija vāciešiem, Jonass Hofmans ieraidīja bumbu vārtos, taču aizmugures situācijas dēļ rezultāts palika nemainīgs.

Tomēr 50.minūtē pēc Jozua Kimmiha piespēles Hofmans ar spēcīgu sitienu no soda laukuma raidīja bumbu mērķī un panāca 1:0 Vācijas izlases labā.

Angļiem bija vairākas iespējas izraut neizšķirtu, ko arī izdevās, pateicoties Herija Keina 88.minūtē realizētajam 11 metru soda sitienam. Pēc VAR iesaistes nozīmēto "pendeli" nopelnīja pats Keins, kuru Vācijas izlases soda laukumā neatļauti kavēja Nko Šloterbeks.

Keins guva karjerā 50. vārtus Anglijas izlases sastāvā, aizvadot valstsvienībā 71. spēli. Viņš vairs tikai nedaudz atpaliek no rekordista Veina Rūnija, kurš 120 mačos guva 53 vārtus (spēlēja no 2003. līdz 2018. gadam).

28 gadus vecais Keins apsteidzis Bobiju Čarltonu (spēlēja no 1958. līdz 1970. gadam), kurš guva 49 vārtus 106 spēlēs. TUrpat līdzās ceturtajā vietā ar 48 vārtu guvumiem 80 mačos ierindojas Gerijs Linekers (spēlēja 1984. līdz 1992. gadam).

Tikmēr pērnā gada Eiropas čempione Itālija Čezēnā ar rezultātu 2:1 (2:0) uzvarēja Ungāriju.

Itāliju spēles 30.minūtē vadībā izvirzīja Nikolo Barella, kurš saņēma piespēli pie soda laukuma robežas, apstrādāja bumbu un sita to vārtos. Puslaika pēdējā minūtē ungāri soda laukumā nepieskatīja Lorenco Pelegrīni, kurš pēc Mateo Politāno piespēles panāca 2:0.

Otrajā puslaikā, 61.minūtē, pēc piespēles gar vārtiem Džanluka Mančīni neveikli ieraidīja bumbu savos vārtos un ļāva ungāriem samazināt pārsvaru.

A līgas trešajā grupā pēc divām spēlē Itālijai ir četri punkti, Ungārija guvusi trīs punktus, divi punkti ir Vācijai un viens - Anglijai.

B līgā Somijā mājās ar 2:0 (2:0) uzveica Melnkalni, divus vārtus pirmajā puslaikā gūstot Joelam Pohjanpalo. Tikmēr Bosnija un Hercegovina mājās ar 1:0 (0:0) pārspēja Rumāniju, kuru otrā puslaika vidū sarūgtināja Smails Prevļaks.

C līgā smagu sakāvi cieta Lietuva, kas mājās ar 0:6 (0:2) kapitulēja Turcijai, kas pirmo reizi 72 gadu laikā divus mačus pēc kārtas uzvarējusi ar vismaz četru vārtu starpību. Pa diviem vārtiem guva Dogukans Siniks un Serdars Dursuns, bet pa reizei bumbu "cietoksnī" sita Junuss Akgins un Halils Dervišolu.

Vēl Luksemburga viesos ar 1:0 (0:0) uzvarēja Fēru salu izlasi, kas maču pabeidza deviņu vīru sastāvā. Uzvaras vārtus 74.minūtē ar 11 metru soda sitienu guva Žersons Rodrigešs.

Nāciju līgā grupu uzvarētājas nākamajā sezonā nopelna iespēju spēlēt augstākā grupā. Proti, komanda, kas uzvar kādā no C grupām, tiek pie iespējas startēt kādā no B grupām, savukārt B grupu uzvarētājas nākamajā sezonā spēkojas A grupās. C grupas vājākās komandas tiekas izslēgšanas cīņās, lai noskaidrotu divas vienības, kas izkritīs uz D līgu, vietā nākot tās divām spēcīgākajām vienībām.

Nāciju līgas turnīrs noris trešo reizi.

Iepriekšējās sezonas finālturnīrs norisinājās pērn oktobrī, Francijai titulcīņā uzvarot Spāniju. Pirmajā sezonā finālturnīru uzņēma Portugāle, mājiniekiem kļūstot par vēsturē pirmajiem UEFA Nāciju līgas čempioniem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu