Latvijas florbolisti pasaules čempionātā spēlēs vienā grupā ar Vāciju, Čehiju un Zviedriju

CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas izlases florbolisti
Latvijas izlases florbolisti Foto: IFF

Latvijas vīriešu florbola izlase šī gada pasaules čempionātā spēlēs vienā apakšgrupā ar Vāciju, Čehiju un Zviedriju, noskaidrojās trešdien notikušajā izlozē.

Pasaules čempionāts no 5. līdz 13. novembrim norisināsies Šveices pilsētās Cīrihē un Vintertūrā.

Latvija spēlēs B apakšgrupā kopā ar Vāciju, Čehiju un Zviedriju, A apakšgrupā cīnīsies Norvēģija, Slovākija, Šveice un Somija, C apakšgrupā spēkosies Kanāda, Igaunija, Taizeme un Singapūra, bet D apakšgrupā būs Polija, Dānija, Filipīnas un Austrālija.

Zviedrija ar deviņām zelta medaļām ir titulētākā izlase, zviedriem uzvarot arī pērnā gada meistarsacīkstēs. Čehi labāko četriniekā iekļuvuši pēdējās četrās meistarsacīkstēs, bet vācieši savu labāko rezultātu sasniedza pirms desmit gadiem, kad ieņēma ceturto vietu.

Astoņas spēcīgākas komandas pēc Starptautiskās Florbola federācijas (IFF) ranga veido A un B apakšgrupas, bet pārējās - C un D apakšgrupas. Latvijas izlase bija iekļauta izlozes otrajā grozā un tās pretinieces finālturnīrā būs divas valstsvienības no pirmā groza un viena no otrā.

Apakšgrupā komandas spēlēs katra ar katru. A un B grupu pirmo divu vietu īpašnieces uzreiz iekļūs ceturtdaļfinālā, bet trešās un ceturtās pozīcijas īpašniecēm būs duelēšanās ar otrā ešelona katras grupas divām spēcīgākajām izlasēm.

Maija beigās Kocēnos notikušajā atlases turnīrā Latvijas izlase izcīnīja otro vietu un kvalificējās pasaules čempionāta finālturnīram.

Čempioni šoreiz tiks noskaidroti vienu mēnesi agrāk, nekā ierasts, lai turnīra norise nepārklātos ar 2022. gada Pasaules kausa izcīņu futbolā.

Pērn Helsinkos notikušajā pasaules čempionātā Latvijas florbolisti izcīnīja piekto vietu. Latvijas izlase ir piedalījusies 13 finālturnīros un augstākais sasniegums, ko izdevies izcīnīt, ir sešas reizes izcīnīta piektā vieta.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu