LOK komentē tās bijušā prezidenta Aldona Vrubļevska apsūdzību krimināllietā

CopyDraugiem X Whatsapp
Aldons Vrubļevskis
Aldons Vrubļevskis Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) mikroblogošanas vietnē "Twitter" nākusi klajā ar komentāriem par tās bijušā prezidenta Aldona Vrubļevska apsūdzību krimināllietā.

Kā ziņots, 2022. gada maija beigās uzsākts kriminālprocess pret maksātnespējas administratoru un viņa pilnvarotu personu, kuri ilgstošā laikā posmā no maksātnespējīga uzņēmuma piesavinājušies vairāk nekā 1,4 miljonus eiro.

Viena no šīm personām ir bijušais LOK prezidents Aldons Vrubļevskis, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija. Maksātnespējas reģistra informācija rāda, ka viņam maksātnespējas administratora sertifikāts bija derīgs no 2016. gada februāra līdz 2018. gada vasarai.

Par kriminālprocesu savā "Twitter" kontā izteicās Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece: "Un tieši kā šādi gadījumi palīdz atgūt sabiedrības uzticību sporta jomas tīrībai, ja vadošos amatos bijuši (ir?) cilvēki ar apšaubāmu reputāciju?"

LOK uz šādu ministres ierakstu atbildēja, norādot, ka norobežojas no bijušā komitejas prezidenta kriminālprocesa: "Jebkuras organizācijas, ministrijas, partijas reputāciju un uzticību grauj negodīgi cilvēki. Sports diemžēl nav izņēmums. Norobežojamies no LOK bijušā prezidenta Vrubļevska profesionālās darbības maksātnespējas administratora amatā. Paļaujamies uz tiesībsargājošo iestāžu kompetenci, izskatot lietu."

Vrubļevskis LOK prezidenta amatu ieņēma no 2004. līdz 2020. gadam, kad viņa pienākumus pārņēma pašreizējais komitejas prezidents Žoržs Tikmers.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu