Video ⟩ Krievijas vingrotājs ar Z burtu uz krūtīm iesniedzis diskvalifikācijas apelāciju

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Ivans Kuljaks
Ivans Kuljaks Foto: Ekrānšāviņš no video

Skandalozais Krievijas vingrotājs Ivans Kuljaks, kurš martā Pasaules kausa (PK) posmā Dohā uz goda pjedestāla stājās ar Z burtu uz krūtīm, iesniedzis apelāciju savai diskvalifikācijai, vēsta "Inside the Games". 

20 gadus vecais Kuljaks pēc sacensībām uz apbalvošanas ceremoniju ieradās ar uzlīmētu Z burtu uz krūtīm. Tas ir Krievijas simbols karadarbībā Ukrainā. Tādējādi viņš pauž atbalstu Krievijas brutālajai agresijai, kuru nosoda visa pasaule.

Starptautiskā Vingrošanas federācija (FIG) Kuljaka rīcību nodēvēja par šokējošu un lūdza sākt disciplinārlietu. Viņam tika piespriesta viena gada diskvalifikācija, piemērojot liegumu piedalīties FIG sankcionētos pasākumos. 

Kuljaks iesniedzis apelāciju, nepiekrītot piespriestajai diskvalifikācijai. 

Papildus diskvalifikācijai viņam piesprieda atgriezt bronzas medaļu un naudas prēmiju 500 Šveices franku (478 eiro) apmērā.

"Kuljaks vienu gadu no lēmuma pieņemšanas datuma nedrīkst piedalīties nevienā FIG sankcionētā pasākumā vai sacensībās, ko organizē saistīta FIG biedru federācija," teikts disciplinārlietā.

Kuljaks pārkāpa hartu, disciplīnas kodeksu, ētiku un uzvedības normas, kā arī organizācijas tehniskos noteikumus.

Netika konstatēts, ka noteikumus būtu pārkāpuši Krievijas delegācijas vadītāja Valentīna Rodionenko un treneris Igors Kalabuškins, viņi netika diskvalifikēti. 

Foto: Ekrānšāviņš

"Inside the Games" vēsta, ka maija sākumā "uzvaras dienas" parādē Krievijas olimpiskās sieviešu komandas zelta medaļas ieguvēja vingrotāja Angelina Meļņikova Voroņežā manīta rokās turam atklātnīti, uz kuras ir Z burts. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu