Latvija cer, ka PČ Rīgā nākamgad ASV vietā spēlēs čehi

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Jirži Šmejkals (pa kreisi) un Kristaps Zīle.
Jirži Šmejkals (pa kreisi) un Kristaps Zīle. Foto: AFP / Scanpix

Latvijas puse cer un strādā pie tā, lai nākamgad pasaules hokeja čempionātā Rīgā ASV izlases vietā spēlētu Čehijas komanda, intervijā Latvijas Televīzijai (LTV) sacīja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Aigars Kalvītis.

Rīga un Tampere rīkos 2023. gada pasaules hokeja čempionātu, maija beigās apstiprināja Starptautiskās ledus hokeja federācijas (IIHF) kongresā Somijā.

Paredzams, ka čempionāts Rīgā un Tamperē noritēs no 2023. gada 12. līdz 28. maijam.

B apakšgrupā Rīgā līdzās Latvijas izlasei spēlēs arī šā gada turnīra vicečempione Kanāda un ceturtās vietas ieguvēja ASV valstsvienība, kā arī Šveice, Slovākija, Norvēģija, Kazahstāna un Slovēnija.

Savukārt A apakšgrupā Tamperē cīņas pasaules čempionātā sāks Somijas, Zviedrijas, Čehijas, Vācijas, Dānijas, Francijas, Austrijas un Ungārijas hokejisti.

Apakšgrupas izveidotas, balstoties uz IIHF reitingu pēc šā gada pasaules čempionāta rezultātiem. 

Kalvītis intervijā LTV piektdien pauda, ka LHF cenšas panākt to, lai ASV vietā Rīgā spēlētu Čehija, kuras līdzjutēju pulks tribīnēs būtu daudz plašāks.

"Šobrīd nevarēšu atbildēt, kā mums rezultējās sarunas par ASV izlases apmainīšanu pret Čehiju. Citādi iznāk tā, ka Rīgā spēlēs komandas, kam [klātienē] nav īpaši daudz līdzjutēju. No Ziemeļamerikas nesagaidām lielu līdzjutēju pieplūdumu, tāpēc ļoti vēlamies, lai Rīgā spēlē Čehija. Apmainīt to var diezgan vienkārši. Nolikums paredz, ka rīkotājvalstij ir tiesības vienu komandu izvēlēties. Tieši finansiālā aspekta dēļ," pauda Kalvītis.

Nākamgad jaunuzceltā "Nokia Arena" Tamperē, kuras ietilpība ir 13 445 sēdvietu, būs galvenā turnīra halle.

Savukārt "Arēna Rīga" ar 9550 sēdvietām būs čempionāta otrā mājvieta, kur notiks B apakšgrupas spēles un divas ceturtdaļfināla cīņas, bet Tampere uzņems otro apakšgrupu un pārējās izslēgšanas turnīra spēles.

Rīgā pasaules čempionāts elites divīzijā norisinājās arī 2006. un 2021. gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu