Latvijas U-19 futbola izlase Baltijas kausa ievadā sagrauj igauņus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas U-19 futbolisti.
Latvijas U-19 futbolisti. Foto: www.lff.lv

Latvijas U-19 vīriešu futbola izlase ceturtdien Jūrmalā guva graujošu uzvaru Baltijas kausa izcīņas pirmajā spēlē.

Latvieši Slokas stadionā ar rezultātu 7:1 (4:0) sagrāva vienaudžus no Igaunijas.

Jau trešajā minūtē pēc Georgija Sačkova sitiena no soda laukuma robežas bumba nonāca vārtos, daļēji pateicoties arī igauņu vārtsarga kļūdai. 21.minūtē pēc centrējuma no labās ar galvu bumbu vārtos sita Valerijs Lizunovs - 2:0.

Pēc 13 minūtēm Bruno Melnis pēc Sačkova piespēles ar sitienu no soda laukuma raidīja bumbu tālajā labajā vārtu stūrī un panāca jau 3:0 latviešu labā. Pirmā puslaika izskaņā centra aizsargs Niks Sliede pretinieku soda laukumā apspēlēja vairākus igauņus un guva jau ceturtos vārtus Latvijas izlases labā.

Arī otrajā puslaikā Latvijas jaunie futbolisti turpināja dominēt un 50. minūtē Melnis izskrēja cauri diviem Igaunijas izlases aizsargiem un sita bumbu tīklā. Pāris minūtes vēlāk pēc stūra sitiena Kristaps Kārlis Krieviņš bija precīzs ar galvu - 6:0.

Mača 55. minūtē Karels Ērme guva pirmos vārtus Igaunijas izlases labā, atrodoties vienīgais pie Dāvja Viljama Veisbuka priekšā atsistās bumbas. Pēc astoņām minūtēm Grigorijs Degtjarevs ar sitienu no asa leņķa panāca 7:1. Otrā puslaika otrajā pusē vārti netika gūti.

Sestdien Slokas stadionā Latvija tiksies ar Lietuvu, bet pirmdien Jāņa Skredeļa stadionā Rīgā būs mačs ar Somiju.

Galvenais treneris Jakubs Dovalils uz izlasi izsaucis 21 vietējo klubu spēlētāju - kopumā no desmit dažādiem klubiem, starp kuriem lielākā pārstāvniecība ir "Riga ". Tāpat uz valstsvienību izsaukti Itālijā spēlējošais Daniels Nosegbe Suško un Vācijā spēlējošais Grigorijs Degtjarevs, kā arī divi Latvijas jaunatnes izlasēs iepriekš neredzēti futbolisti. Tie ir Daugavpilī dzimušais Mihails Lucenko no Anglijas, kurš sešu gadu vecumā pārcēlās uz dzīvi Lielbritānijā, un Vācijā dzimušais latviešu izcelsmes spēlētājs Tomass Pekjaridis.

Baltijas kausa izcīņa U-19 izlasēm pirms Covid-19 pandēmijas iepriekšējo reizi risinājās 2019. gadā, Latvijas komandai turnīrā uzvarot otro reizi pēc kārtas.

Latvijas U-19 vīriešu futbola izlases kandidātu saraksts:

Vārtsargi: Ņikita Parfjonovs ("Metta"), Klāvs Lauva ("Valmiera"), Dāvis Viljams Veisbuks (Jūrmalas "Spartaks");

Aizsargi: Deniss Silajevs-Kožurovs, Gļebs Kačanovs (abi - "Riga"), Alans Kangars ("Metta"), Daniels Nosegbe Suško ("Napoli", Itālija), Niks Sliede ("Tukums 2000"/"Telms"), Kristers Atars (Jūrmalas "Spartaks"), Maksims Semeško ("Ventspils OC"), Tomass Pekjaridis (Ķelnes "West", Vācija), Mihails Lucenko (Latervortas "Town", Anglija);

Pussargi: Markuss Maksimuss Alpēns (Jūrmalas "Spartaks"), Kristaps Kārlis Krieviņš, Armans Muradjans, Dans Sirbu, Georgijs Sačkovs, Ivans Patrikejevs (visi - "Riga"), Gļebs Žaleiko (RFS), Bruno Melnis, Noa Meroža (abi - "Metta"), Kristers Volkovs ("Grobiņas SC"/"Liepāja");

Uzbrucēji: Valerijs Lizunovs ("Daugavpils"), Grigorijs Degtjarevs ("Mainz 05", Vācija), Kristaps Puzānovs ("Tukums 2000"/"Telms").

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu