Graudiņa/Kravčenoka ar uzvaru sāk dalību pasaules čempionātā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Tīna Graudiņa (no kreisās) un Anastasija Samoilova
Tīna Graudiņa (no kreisās) un Anastasija Samoilova Foto: Vadims Morozovs

Ar uzvaru uzsāka pasaules čempionātu piektdien uzsāka Latvijas vadošais pludmales volejbola dāmu duets Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka.

Pasaules čempionāta ar trešo numuru izsētās latvietes C grupas pirmajā mačā ar 2-0 (21:13, 21:7) pārspēja Marokas duetu Imāna Seruāla/Siāda Mahasīna.

Pirmā seta sākumā ritēja līdzīga cīņa, līdz latvietes ieguva trīs punktu pārsvaru 8:5. Marokas sportistes samazināja rezultātu līdz minimumam, seta vidū panākot 12:13, taču turpinājumā dominēja Graudiņa/Kravčenoka, setu noslēdzot ar 21:13 savā labā.

Otrajā setā marokānietes pretestību spēja izrādīt vien pašā sākumā, līdz Latvijas pāris no 7:5 panāca 18:5. Sets droši tika uzvarēts ar 21:7.

Rīt latvietes plkst.10.00 mēros spēkus ar japānietēm Miki Išī un Sajaku Mizoi (27.), bet svētdien šajā pašā laikā tiksies ar Tokijas olimpisko spēļu bronzas medaļniecēm Joanu Heidrihu un Anuku Veržē-Deprē no Šveices (22.).

Turnīra mačus tiešraidē var vērot "Viaplay" platformā.

Šodien uz starta izies arī Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš, kuri izsēti ar 20.numuru, plkst.17 pēc Latvijas laika tiksies ar austriešiem Aleksandru Hūberu/Kristofu Dresleru (29.).

Sestdien viņi plkst.15 mērosies spēkiem ar Salemindžeborunu Bahmanu un Arašu Vakili no Irānas (44.), bet pirmdien, plkst.16, tiksies ar brazīliešiem Žeorži Vanderleju un Andrē Lojolu (5.).

Gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē sacensības sāks 48 komandas, kas sadalītas 12 apakšgrupās.

Katras grupas divas labākās vienības, kā arī četras labākās trešo vietu ieņēmējas uzreiz iekļūs izslēgšanas cīņās. Pārējie astoņi dueti četros pāros vienā "play-off" cīņā noskaidros pēdējās četras izslēgšanas spēļu dalībnieces. Sacensību turpinājumā cīņas notiks pēc olimpiskās sistēmas.

Sacensības no 10. līdz 19.jūnijam norisināsies Romā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu