Video un audio ⟩ "Viņš ienāca kabinetā bez biksēm, uzvilka zilos cimdiņus..." Ēriks Visockis atceras pirmo tikšanos ar Jēkabu Rēdlihu

CopyDraugiem X Whatsapp
Ēriks Visockis.
Ēriks Visockis. Foto: Viktors Devjatovs/TVNET

TVNET raidierakstu sērijā "Hokeja anatomija ar Jēkabu Rēdlihu" bijušais hokejists un tagadējais "Kurbada" U-13 komandas galvenais treneris Jēkabs Rēdlihs kopā ar sporta žurnālistu Mārtiņu Kļavenieku pievērš uzmanību hokeja smalkākajām niansēm, kas ikdienā paliek nepamanītas vai ir aizmirstas. Raidījuma 24. sērijā viesojās Latvijas hokeja izlases fiziskās sagatavotības treneris Ēriks Visockis.

Visockis darbu ar Latvijas izlasi sāka 2017. gadā, kad komandu pirmo gadu vadīja kanādietis Bobs Hārtlijs. Fiziskās sagatavotības treneri uz valstsvienību uzaicināja toreizējais Latvijas Hokeja federācijas (LHF) sporta direktors Edgars Buncis.

"Es atceros, kā sēdējām un prātojām, kādam jāizskatās Latvijas hokejistam. Kādi ir viņa antropometriskie rādītāji, kāds ir portfolio, arī cilvēcīgās īpašības. Ko mēs rādīsim tautai, jo izlase jau ir tā spozme. Tas bija labs laiks, kad ieiet hokejā. Fantastiski piedalīties hokeja "jaunajā vilnī", piedalīties ar savu artavu," atcerējās Visockis.

Treneris uzskata, kā jāveicina apzinātības līmenis jaunajos spēlētājos par to, ka pie sava ķermeņa jāstrādā nepārtraukti, tas jāpilnveido. Ēriks novērojis, ka pēdējos gados jaunie spēlētāji nopelnīto pārsvarā iegulda ārišķībās, nevis sevis pilnveidē.

Visockis arī atcerējās pirmo tikšanos ar Jēkabu, kas notika Latvijas izlases kandidātu treniņos Hārtlija pirmajā darba pavasarī.

"Es viņus gatavoju iziešanai uz ledus. Atceros, ka Jēkabs ienāca fizioterapeita istabā, bez biksēm. Uzvilka zilos cimdiņus, paņēma smērītes un pats savas vājās vietiņas iesmērēja. Uzreiz varēja just profesionalitāti, to nevar notēlot," ar smaidu stāstīja Visockis.

Sarunā ar Ēriku arī par ģimenes lomu viņa dzīvē, mūžizglītību, kāpēc pašam jāmeklē iespējas pilnveidoties un attīstīt profesionālās iemaņas, kā arī neiztikt bez leģendārās rubrikas "Ātrais piecinieks".

VIDEO: "Hokeja anatomija ar Jēkabu Rēdlihu" 24. sērija

AUDIO: "Hokeja anatomija ar Jēkabu Rēdlihu" 24. sērija

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu