Graudiņa/Kravčenoka turpina pasaules čempionātu ar panākumu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Anastasija Kravčenoka un Tīna Graudiņa
Anastasija Kravčenoka un Tīna Graudiņa Foto: AP/Scanpix

Latvijas pludmales volejbola duets Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka sestdien Itālijā pasaules čempionātā pludmales volejbolā tika pie uzvaras arī otrajā mačā.

Graudiņa/Kravčenoka, kuras izsētas meistarsacīkstēs ar trešo numuru, ar 2-0 (21:17, 21:11) izcīnīja uzvaru pār japānietēm Miki Išī un Sajaku Mizoi (27.).

Pirmā seta sākumā trīs punktu pārsvaru pirmās iekrāja japānietes, izvirzoties vadībā ar 3:0. Pretinieces spēja nosargāt pārsvaru līdz seta vidusdaļai, kad latvietes panāca neizšķirtu (9:9). Turpinoties setam, spēle ritēja līdzvērtīgi, taču seta izskaņā latvietes guva piecus punktus pēc kārtas un tika pie panākuma ar 21:17.

Otrajā setā pirmās vadībā izvirzījās Latvijas sportistes ar 3:0, palielinot pārsvaru līdz septiņiem punktiem (11:4). Graudiņa/Kravčenoka turpināja spēlēt pārliecinoši un otro setu noslēdza ar desmit punktu pārsvaru (21:11).

Svētdien Latvijas sportistes spēkosies ar Tokijas olimpisko spēļu bronzas medaļniecēm no Šveices Joanu Heidrihu un Anuku Veržē-Deprē no Šveices (22.).

Jau ziņots, ka latvietes C grupas pirmajā mačā ar 2-0 (21:13, 21:7) pārspēja Marokas duetu Imāna Seruāla/Siāda Mahasīna, kamēr japānietes ar 0-2 (16:21, 18:21) piekāpās šveicietēm.

Sestdien otro maču pasaules čempionātā aizvadīs arī Aleksandrs Samoilovs ar Jāni Šmēdiņu, kuri izsēti ar 20.numuru. Latvijas duets plkst.15 mēros spēkus ar Salemindžeborunu Bahmanu un Arašu Vakili no Irānas (44.).

Turnīra pirmajā spēlē latvieši ar 2-0 (21:17, 21:16) uzvarēja austriešus Aleksandru Hūberu/Kristofu Dresleru (29.). Irāņi savukārt atņēma vienu setu brazīliešiem Žeorži Vanderleju un Andrē Lojolu (5.), piedzīvojot zaudējumu ar 1-2 (21:19, 14:21, 10:15).

Pirmdien Latvijas duetam tīkla otrā pusē būs pāris no Irānas.

Gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē sacensības sāka 48 komandas, kas sadalītas 12 apakšgrupās.

Katras grupas divas labākās vienības, kā arī četras labākās trešo vietu ieņēmējas uzreiz iekļūs izslēgšanas cīņās. Pārējie astoņi dueti četros pāros vienā "play-off" cīņā noskaidros pēdējās četras izslēgšanas spēļu dalībnieces. Sacensību turpinājumā cīņas notiks pēc olimpiskās sistēmas.

Sacensības līdz 19.jūnijam norisināsies Romā.

Iepriekšējais pasaules čempionāts notika 2019.gadā Vācijas pilsētā Hamburgā, toreiz Graudiņa/Kravčenoka un Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs izcīnīja devītās vietas, bet Samoilovs/Šmēdiņš ierindojās 17.pozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu