Žurnāla GQ aptaujā noteikts NBA stilīgākais spēlētājs

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Šejs Džildžess-Aleksandrs
Šejs Džildžess-Aleksandrs Foto: AP/Scanpix

Modes žurnāla GQ rīkotajā aptaujā par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) stilīgāko spēlētāju atzīts Šejs Džildžess-Aleksandrs no Oklahomasitijas "Thunder" komandas.

GQ aptaujai izvirzīja 16 basketbolistus, sadalot viņus pa pāriem pēc sportā tradicionālā izslēgšanas spēļu principa. Četrās balsojuma kārtās par stilīgāko atzina 23 gadus veco Džildžesu-Aleksandru.

Viņš pērn vienojās ar "Thunder" komandu par piecu gadu līgumu un 172 miljonu ASV dolāru atalgojumu. Šis kontrakts stāsies spēkā ar nākamo sezonu, kurā Džildžesa-Aleksandra gada alga būs 30,5 miljoni.

Džildžess-Aleksandrs kādā intervijā atzinis, ka viņam garderobē ir vairāk nekā 1000 kreklu. Tā kā Kanādas basketbolista atalgojums nākamajā sezonā kļūs piecas reizes lielāks salīdzinājumā ar līdzšinējo, apģērbu klāsts varētu kļūt vēl bagātīgāks.

NBA stilīgākā spēlētāja titulam bija izvirzīti arī Džeisons Teitums (Bostonas "Celtics"), Džordans Klārksons (Jūtas "Jazz"), Kellijs Ubre juniors (Šarlotas "Hornets"), Pīdžejs Takers (Maiami "Heat"), Bens Simmonss (Bruklinas "Nets"), Karls Entonijs Taunss, Diandželo Rasels, Džareds Vanderbilts (visi trīs - Minesotas "Timbewolves"), Gerijs Trents (Toronto "Raptors"), Džerens Džeksons (Memfisas "Grizzlies"), Devins Bukers, Kriss Pols (abi - Fīniksas "Suns"), Džeimss Hārdens (Filadelfijas "76ers"), Kails Kuzma (Vašingtonas "Wizards"), Terenss Mens (Losandželosas "Clippers").

Džildžess-Aleksandrs aptaujas pirmajā kārtā uzveica Džaredu Vanderbiltu, turpinājumā Kelliju Ubri junioru, pēc tam Džeisonu Teitumu, bet fināla balsojumā pretī stājās Devins Bukers.

Šosezon, kas Džildžesam-Aleksandram bija ceturtā NBA spēlētāja karjerā, uzbrūkošais aizsargs 56 mačos vidēji guva 24,5 punktus un atdeva 5,9 rezultatīvas piespēles.

"Thunder" ar 24 uzvarām un 58 zaudējumiem ierindojās pirmspēdējā jeb 14. pozīcijā Rietumu konferences kopvērtējumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu