ESPN rangs: Top 10 pasaules labāko bokseru sarakstā arī Usiks un Lomačenko

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Oleksandrs Usiks
Oleksandrs Usiks Foto: AFP/SCANPIX

Ziemeļamerikas prestižā medija ESPN boksa apskatnieki pēc saviem ieskatiem noteikuši pasaulē šobrīd 10 labākos bokserus, neatkarīgi no svara kategorijas. Starp tiem ierindojas pasaules čempions supersmagajā svarā Oleksandrs Usiks, kurš sagādājis Mairim Briedim vienīgo zaudējumu karjerā. Top 10 iekļuvis vēl viens Ukrainas bokseris - Vasilijs Lomačenko.

ESPN apskatnieku veiktajā "pound-for-pound" rangā pirmo vietu ieguvis amerikānis Terenss Kraufords, kurš patlaban ir "Welterweight" (līdz 66,7 kg) svara kategorijas WBO pasaules čempions. 34 gadus vecais Kraufords karjerā ir nepārspēts 38 cīņās. 

Japānas bokseris Naoja Inoue reitingā ieguvis otro vietu. 29 gadus vecais cīkstonis patlaban ir pasaules čempions "Bantamweight" (līdz 53,5 kg) svara kategorijā. Viņa īpašumā ir WBA, WBC, IBF un žurnāla "The Ring" jostas. Japāņa kontā ir 23 uzvaras, bet zaudējumu viņš vēl nav piedzīvojis.

Trešo vietu ieņem 32 gadus vecais ASV bokseris Erols Spenss juniors, kurš šobrīd ir "Welterweight" (līdz 66,7 kg) pasaules čempions WBA, WBC un IBF versijās. Arī viņš karjerā ir nepārspēts, līdz šim 28 aizvadītajās cīņās.

Ceturtajā pozīcijā ierindojas Saulss "Kanelo" Alvaress. 31 gadu vecais Meksikas bokseris nesen piedzīvoja otro zaudējumu karjerā, piekāpjoties krievam Dmitrijam Bivolam cīņā par WBA pasaules čempiona jostu "Light heavyweight" (līdz 79,4 kg) sava divīzijā.

Alvaress karjerā izcīnījis 57 uzvaras, piedzīvojis 2 neizšķirtus un 2 zaudējumus. Viņš joprojām ir neapstrīdams pasaules čempions "Super middleweight" (līdz 76,2 kg) svara kategorijā, savā īpašumā glabājot visas prestižās jostas - WBA, WBO, WBC, IBF un arī "The Ring".

Lielbritānijas boksa zvaigzne Taisons Fjūrijs ierindots piektajā vietā. 33 gadus vecais cīkstonis karjerā izcīnījis 32 uzvaras un piedzīvojis vienu neizšķirtu, taču zaudējuma rūgtumu supersmagā svara WBC čempions nav izjutis.

ESPN rangā sestais patlaban ir 35 gadus vecais Usiks, kura īpašumā ir supersmagā svara pasaules čempiona jostas WBA, IBF un WBO versijās. Ukrainas bokseris karjerā ir nepārspēts 19 cīņās.

Top 10 sarakstā ir vēl viens ukrainis - 34 gadus vecais Lomačenko. Bijušais pasaules čempions trīs dažādās svara kategorijās (līdz 61,2 kg) karjerā izcīnījis 16 uzvaras un piedzīvojis 2 zaudējumus.

Astoto vietu ieņem 31 gadu vecais Krievijas bokseris Dmitrijs Bivols, kurš karjerā uzvarējis visās 20 savās cīņās, un nesen ieguva "Light heavyweight" (līdz 79,4 kg) svara kategorijas WBA pasaules čempiona jostu.

Rangā devītajā pozīcijā ierindots 24 gadus vecais ASV bokseris Šakurs Stīvensons, kurš ir nepārspēts 18 cīņās. Viņa īpašumā ir WBC, WBO un "The Ring" pasaules čempiona jostas "Junior lightweight" (līdz 59 kg) kategorijā.

ESPN ranga Top 10 noslēdz 23 gadus vecais amerikāņu bokseris Devins Heinijs, kurš ir neuzveikts 28 cīņās. Viņš šobrīd ir neapstrīdams pasaules čempions "Lightweight" (līdz 61,2 kg) divīzijā ar visām prestižajām jostām - WBA, WBO, WBC, IBF un arī "The Ring".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu