Foto Kazakevičs: Turnīra tabulā vēl neskatīsimies - koncentrēsimies spēlei

CopyDraugiem X Whatsapp
Dainis Kazakevičs
Dainis Kazakevičs Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas vīriešu futbola izlase nedrīkstētu nenovērtēt savu nākamo pretinieci Lihtenšteinu, pirmdien pirmsspēles preses konferencē uzsvēra valstsvienības galvenais treneris Dainis Kazakevičs.

Latvijas izlase otrdien UEFA Nāciju līgas D līgas mačā viesosies pie Lihtenšteinas. Mačs "Rheinpark" stadionā Vaducā sāksies plkst. 21.45 pēc Latvijas laika.

Rīgā Lihtenšteina tika uzvarēta ar 1:0, pateicoties Artūra Zjuzina 73. minūtē gūtajiem vārtiem pēc atsistās bumbas iegūšanas.

"Nekad nav viegli spēlēt pret masīvu aizsardzību, ar daudziem spēlētājiem aiz bumbas līnijas. Arī rītdien negaidām vieglu spēli. Būtiski ir tas, ka mazlietiņ esam iemācījušies uzvarēt arī tos mačus, kad pretinieka spēles stils vai spēles gaita nav mums ērta," Latvijas Futbola federācija (LFF) citē Kazakeviča teikto.

Foto: Latvijas futbola izlases treniņš Lihtenšteinā

Plkst.19 Moldova uzņems Andoru un, abām komandām nospēlējot neizšķirti un Latvijai uzvarot Vaducā, latvieši jau pirms septembra spēlēm var nodrošināt uzvaru D līgas grupā un ceļazīmi uz C līgu.

"Es, godīgi teikšu, vispār nedomāju par rezultātu rītdien Moldovā. Domājam par savu spēli. Pats personīgi es rīt pat neinteresēšos, kā Moldova nospēlēs ar Andoru. Ceturtā spēle... Kādam var būt var likties, ka labi iesākām, un mērķis jau gandrīz rokā, bet viena neveiksmīga spēle var visu mainīt. Rīt turnīra tabulā vēl neskatīsimies - koncentrēsimies spēlei," skaidroja Kazakevičs.

Aizvadītajos mačos uzbrukumā veiksmīgi darbojušies Vladislavs Gutkovskis, Jānis Ikaunieks un Roberts Uldriķis, tāpat sevi apliecināt var arī Dāvis Ikaunieks un Raimonds Krollis.

"Uzbrucēju skaits laukumā neveicina uzbrukuma jaudu. Arī [centra aizsargam] Kasparam Dubram jāveicina uzbrukuma jauda. Cita lieta - pirmās spēles iespaidā varam lemt izmantot citu izvietojumu un sastāvu. Visi statusi, statistika - tas viss ir tādas virtuālas lietas. Koncentrēsimies tam, kad jāizdara, lai iegūtu trīs punktus," teica Kazakevičs.

Atceroties pirmo spēli ar Lihtenšteinu, Kazakevičs secinājis, ka Latvijas izlasei jābūt dinamiskākai un aktīvākai, sevišķi uzbrukumu sākumstadijā.

"Jāizspiež vairāk no mūsu standartsituācijām. Un nedrīkstam nenovērtēt Lihtenšteinu, kura ir pietiekami organizēta. Mums jābūt gataviem pēc zaudētas bumbas noreaģēt pareizi, lai likvidētu uzbrukuma draudus," uzsvēra Kazakevičs.

Arī Durba piebilda, ka pret visām komandām ir jābūt vienlīdz koncentrētiem, it sevišķi izlases spēlēs.

"Cienām Lihtenšteinu, zinām šīs komandas stiprās puses, un mēs būsim gatavi visiem iespējamajiem pavērsieniem. Jūnija pirmās divas spēles nebija ideālas. Bija rezultāts, bet snieguma ziņā, domāju, varējām arī labāk. Pret Moldovu aizvadījām labu maču. Tagad domājam par nākamajām uzvarām. Pret Andoru un Lihtenšteinu mums arī aizsardzībā bija kļūdas, bija problēmas," stāstīja Dubra.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu