Piešķir 57 953 eiro paaugstinātā IIN nomaksāšanai par sportistu naudas balvām

CopyDraugiem X Whatsapp
Kārlis Pauls Lasmanis (no kreisās), Edgars Krūmiņš, Nauris Miezis un Agnis Čavars
Kārlis Pauls Lasmanis (no kreisās), Edgars Krūmiņš, Nauris Miezis un Agnis Čavars Foto: FIBA.com

Valdība šodien no "Līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem" nolēma Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM) piešķirt 57 953 eiro, lai nomaksātu paaugstināto iedzīvotāju ienākumu nodokli (IIN) par sportistiem pērn piešķirtajām valsts naudas balvām.

Kā atzīmē IZM, naudas balvas daļai, kas atsevišķi vai kopumā pārsniedz 62 800 eiro, tiek piemērota paaugstināta IIN likme 31% apmērā. Lielākās naudas balvas sportistiem pērn pārsniedza šo summu, tāpēc viņi nav saņēmuši pilnu normatīvajos aktos noteikto summu. Lai šiem sportistiem izmaksātu pilnas naudas balvu summas, nolemts paredzēt papildus finansējumu.

Pērn valdība sadalīja 2 067 475 eiro sportistiem un sporta federācijām par izciliem sasniegumiem sportā Tokijā - XXXII Vasaras Olimpiskajās spēlēs un Vasaras Paralimpiskajās spēlēs, kā arī par citiem izciliem sasniegumiem sportā.

No šīs summas lielākās prēmijas tika piešķirtas 3x3 izlases basketbolistiem Agnim Čavaram, Naurim Miezim, Edgaram Krūmiņam un Kārlim Lasmanim par Tokijā izcīnīto zeltu - katrs saņēma pa 138 167 eiro, savukārt svarcēlājs Artūrs Plēsnieks par bronzas medaļu saņēma 66 100 eiro.

Paraolimpiete Diāna Dadzīte par Tokijā izcīnīto otro vietu diska mešanā saņēma 110 449 eiro un vēl 66 525 eiro par trešo vietu šķēpa mešanā, Rihards Snikus par divām sudraba medaļām Vasaras paraolimpiskajās spēlēs paraolimpiskajā iejādē un brīvā stila disciplīnā jāšanas sportā saņēma 221 748 eiro, bet Aigars Apinis par Vasaras paraolimpiskajās spēlēs izcīnīto trešo vietu diska mešanā saņēma 66 100 eiro.

Papildus naudas balvu 138 167 eiro apmērā piešķīra Latvijas 3x3 basketbolistu izlases komandas Čavara, Mieža, Krūmiņa un Lasmaņa trenerim Raimondam Feldmanim. Tāpat 124 307 eiro piešķīra arī komandas trenerim Dāvim Feikneram.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu