Krievijas un Baltkrievijas tenisisti varēs piedalīties "US Open"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Daniils Medvedevs
Daniils Medvedevs Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas un Baltkrievijas tenisisti varēs piedalīties sezonas noslēdzošajā "Grand Slam" turnīrā - ASV atklātajā čempionātā -, otrdien paziņoja ASV Tenisa asociācija.

Tenisisti varēs piedalīties, startējot zem neitrāla karoga, kā tas patlaban ir Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF), Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) un Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) turnīros.

No 27.jūnija līdz 10.jūlijam gaidāmais Vimbldonas čempionāts būs vienīgais "Grand Slam" turnīrs, kurā Krievijas karadarbības Ukrainā dēļ tiks liegta dalība Krievijas un Baltkrievijas tenisistiem.

Turnīra rīkotāji uzsvēra, ka viņi ir līdzatbildīgi, lai tiktu ierobežota Krievijas ietekme ar dažādu līdzekļu starpniecību. Rīkotāju ieskatā, nav pieļaujams, ka Krievijas režīms gūst kādu labumu no Krievijas vai Baltkrievijas tenisistu dalības turnīrā, tāpēc viņiem būs liegts spēlēt Vimbldonā.

Atbildot uz lēmumu nepielaist Krievijas un Baltkrievijas tenisistus turnīram, WTA, ATP un ITF lēma, ka nepiešķirs punktus par dalību Vimbldonas čempionātā.

Vimbldonas čempionāta rīkotāji "All England Club" šādu lēmumu nosauca par neproporcionālu liegumam šo valstu tenisistiem piedalīties turnīrā. Tomēr turnīra rīkotāji savu lēmumu nemainīs.

Atšķirībā no daudziem citiem sporta veidiem, Krievijas un Baltkrievijas tenisisti var turpināt savas profesionālās gaitas kā neitrāli sportisti.

Vimbldonas turnīra rīkotāji atsevišķu valstu sportistiem iepriekš liedza spēlēt pēc Otrā pasaules kara, kad sacensībās nevarēja piedalīties Vācijas, Japānas un vēl vairāku valstu tenisisti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu