Medijs: pasaules čempionāta MVP vienojies par līgumu ar NHL klubu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Jussi Olkinoura
Jussi Olkinoura Foto: EPA/Scanpix

2022. gada pasaules hokeja čempionāta MVP jeb vērtīgākais spēlētājs Somijas izlases vārtsargs Jusi Olkinoura vienojies par līgumu ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Detroitas "Red Wings", vēsta "The Hockey News".

Medijs vēsta, ka vienošanās noslēgta uz vienu sezonu par divvirzienu līgumu ar atalgojumu 750 tūkstoši ASV dolāru gadā.

31 gadu vecais Olkinoura maijā kļuva par pasaules čempionu Somijas izlases sastāvā, turklāt viņš tika atzīts par turnīra vērtīgāko spēlētāju.

Četros no astoņiem mačiem Olkinoura nospēlēja "sausā". Vidēji mačā viņš ielaida tikai 1,11 ripas un atvairīja 94,83% metienu.

Olkinouras kontā ir arī 2022. gada Pekinas olimpisko spēļu zelts, 2021. gada pasaules čempionāta sudrabs un 2019. gada pasaules čempionāta zelts.

Iepriekšējās trīs sezonas Olkinoura pavadīja Kontinentālajā hokeja līgā (KHL), vienu gadu pārstāvot Vladivostokas "Admiral", bet divus gadus Magņitogorskas "Metallurg".

Olkinoura no 2010. līdz 2016. gadam karjeru aizvadīja Ziemeļamerikā, spēlējot junioru, studentu un profesionāļu līgās - ASV junioru hokeja līgā (USHL), Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionātā, Austrumkrasta hokeja līgā (ECHL) un arī Amerikas Hokeja līgā (AHL).

Ziemeļamerikā sešu sezonu laikā Olkinouram neizdevās debitēt Nacionālajā hokeja līgā (NHL). Viņš atgriezās dzimtenē un no 2016. līdz 2019. gadam spēlēja Somijā.

"The Hockey News" prognozē, ka Olkinoura nākamās sezonas ievadā spēlēs AHL, taču Somijas hokejistam ir potenciāls kļūt par NHL kluba "Red Wings" otro vārtsargu aiz Aleksa Nedeļjkoviča.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu