Video ⟩ "Varbūt par šiem vārdiem mani iesēdinās vai nogalinās." Bijušais Krievijas izlases futbolists atklāti par karu Ukrainā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Igors Deņisovs
Igors Deņisovs Foto: Ekrānšāviņš no video

Bijušais Krievijas futbola izlases kapteinis Igors Deņisovs bijis gatavs mesties ceļos un lūgt Vladimiram Putinam pārtraukt karu Ukrainā, sportists pastāstīja intervijā "YouTube" kanālā "Nobel".

Patlaban 38 gadus vecais Deņisovs profesionāla futbolista karjeru noslēdza pirms trim gadiem. Kaut arī viņam esot māja Spānijā, viņš joprojām vēlas ar ģimeni dzīvot dzimtenē Krievijā.

Viņš atklāti runā par Krievijas iebrukumu Ukrainā, Krievijas komandu izslēgšanu no starptautiskajiem turnīriem un citiem tematiem. Savas karjeras laikā Deņisovs intervijas sniedza nelabprāt. 

Pirmajās kara dienās (pilna mēroga iebrukums sākās 24. februārī) viņš ierakstījis videoziņu Putinam, kurā paudis, ka ir gatavs mesties ceļos, lai Krievijas prezidents izvestu karaspēku no Ukrainas un pārtrauktu karu. Taču neviens medijs šo video neesot publicējis. Viņš gan arī neprecizēja, par kuriem medijiem runā. 

Viņš izvērsto karu nosauca par "katastrofu", sakot, ka pēc 24. februāra "biju pilnīgā šokā no notikušā, nevarēju normāli ēst un gulēt".

"Es nezinu, varbūt es tikšu ieslodzīts vai nogalināts par šiem vārdiem, bet es saku tā, kā ir," Deņisovs sacīja "YouTube" "Nobel" kanālam. 

Bijušais futbolists atzīmēja, ka nevēlas pamest Krieviju, jo nevar iedomāties dzīvi ārpus savas valsts.

"Pagāja nedēļa, lai izlemtu, ko darīt, bet es esmu krievu pagalma puisis, es citur nevarēšu dzīvot. Man nevajag ne Spāniju, ne Angliju, es gribu, lai šeit viss būtu mierīgi."

Deņisovs intervijā arī pauda savu viedokli par Krievijas sportistu izslēgšanu no starptautiskajām sacensībām. Viņš to nosauca par pareizu rīcību. "Tas ir jāpārtrauc - tas, kas tagad notiek. Un to var apturēt ar kaut ko tik skarbu pret mums," sacīja Deņisovs, kurš arī iestājās pret opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija vajāšanu, kuram iepriekš pauda atbalstu. 

Deņisovs ir četrkārtējs Krievijas čempions, UEFA kausa un UEFA Superkausa ieguvējs. Savas karjeras laikā viņš spēlēja Sanktpēterburgas "Zeņit", Mahačkalas "Anži", Maskavas "Dinamo" un  Maskavas "Lokomotiv".

Krievijas izlasē futbolists aizvadīja 54 mačus.

Deņisovs ir viens no retajiem Krievijas futbolistiem, kurš atklāti iestājās pret karu Ukrainā. Kara sākumā Maskavas "Dinamo" uzbrucējs Fjodors Smolovs sociālajā tīklā "Instagram" ievietoja melnu kvadrātu ar uzrakstu "Karam nē". Tādu pašu ierakstu veica Maskavas "Spartak" uzbrucējs Aleksandrs Soboļevs, taču viņš to neilgi pēc publicēšanas izdzēsa. Sportisti baidās no nepatikšanām un represijām, kādas Krievijas varasiestādes varētu izvērst. Ja ne pret pašiem, tad ģimenes locekļiem.

Bijušais futbolists, blogeris un "Krasava" kluba dibinātājs Jevgeņijs Savins aprīļa vidū publiskoja pretkara video, kurā viņš runāja ar Ukrainas futbolistiem. Nesen arī krievu futboliste Nadežda Karpova atklāti runāja par karu Ukrainā un nosodīja Krievijas rīcību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu