Štelmahers pamet Tallinas "Kalev"/"Cramo"

CopyDraugiem X Whatsapp
Roberts Štelmahers
Roberts Štelmahers Foto: Alexander Demianchuk

Latvijas treneris Roberts Štelmahers un Tallinas "Kalev"/"Cramo" pārtrauks sadarbību, trešdien pavēstīja komanda.

Štelmahers vadīja Tallinas vienību, kuras rindās spēlēja arī Ojārs Siliņš un Mārtiņš Vītols, kopš 2019. gada vasaras.

Tallinas komanda, atvadoties no trenera, izcēla, ka kopā ar Štelmaheru tika izcīnīts pirmais Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) tituls, Vienotajā līgā divas reizes uzvarēta Maskavas CSKA vienība un pārvarēta kvalifikācija FIBA Čempionu līgā.

Aizvadītā sezona Štelmaheram un "Kalev"/"Cramo" neizdevās tik veiksmīga kā iepriekšējās. Tallinas vienība neiekļuva LIBL finālturnīrā, kā arī Igaunijas čempionātā nepārvarēja pusfinālu, piekāpjoties "Parnu Sadam" ar 2-3.

Trenera karjeru Štelmahers sāka 2009. gadā, kad kļuva par Lietuvas kluba Viļņas "Perlas" galveno treneri, bet nākamā gada oktobrī viņš pēc galvenā trenera atlaišanas īsu brīdi vadīja Lietuvas klubu Viļņas "Lietuvos rytas". Pēc tam gan Štelmahers atgriezās "Perlas".

2012. gada vasarā viņš pārcēlās uz Ventspili, šīs pilsētas komandu 2013. gadā aizvadot līdz Baltijas Basketbola līgas (BBL) tronim un gadu vēlāk - līdz Latvijas Basketbola līgas (LBL) titulam.

Pēc 2014./2015. gada sezonas šķīrās Štelmahera un "Ventpils" ceļi, un 2016. gadā viņš pārņēma "Valmiera"/ORDO komandas grožus un aizveda to līdz pirmajam LBL čempiontitulam. Sekojošajā starpsezonā viņš kļuva par Polijas basketbola kluba Slupskas "Energa Czarni" galveno treneri, šo vienību aizvadot līdz vietējā čempionāta pusfinālam.

Savukārt 2017. gadā Štelmahers atgriezās "Ventspils" klubā, atkal triumfējot Latvijas čempionātā, kam nākamajā sezonā sekoja LIBL čempiontituls.

Viņš strādājis arī Latvijas vīriešu basketbola izlasē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu