Video ⟩ "Avalanche" papildlaikā izcīna uzvaru NHL fināla pirmajā spēlē

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Andrē Burakovskis (centrā)
Andrē Burakovskis (centrā) Foto: AFP/SCANPIX

Kolorādo "Avalanche" komanda trešdien savā laukumā izcīnīja uzvaru Nacionālās hokeja līgas (NHL) 2022. gada fināla sērijas pirmajā spēlē.

"Avalanche" ar rezultātu 4:3 (3:1, 0:2, 0:0, 1:0) papildlaikā pārspēja iepriekšējo divu sezonu NHL čempionvienību Tampabejas "Lightning".

Stenlija kausa izcīņas fināla sērijā līdz vienas komandas četrām uzvarām "Avalanche" izvirzījusies 1-0 vadībā.

Par mača pirmo zvaigzni jeb labāko spēlētāju kļuva Austrijā dzimušais Zviedrijas izlases hokejists Andrē Burakovskis, kurš guva uzvaras vārtus mača papildlaikā.

Ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli (1+1) uzvarētāju labā izcēlās arī zviedrs Gabriels Landeskogs un krievs Valērijs Ņičuškins.

Vēl "Avalanche" sastāvā rezultatīvi bija arī Somijas hokejisti - Arturi Lehkonens guva vārtus, bet Miko Rantanens atdeva divas rezultatīvas piespēles.

"Lightning" rindās vārtus guva čehs Ondržejs Palāts, kanādietis Niks Pols un krievs Mihails Sergačovs.

"Avalanche" kanādiešu vārtsargs Dārsijs Kempers atvairīja 20 no 23 metieniem (87%), bet "Lightning" ripu ķērājs krievs Andrejs Vasiļevskis tika galā ar 34 no 38 metieniem (89,5%).

Abām komandām šajā mačā bija trīs iespējas spēlēt skaitliskajā vairākumā, un tikai vienreiz vārtus nevienādos sastāvos guva "Avalanche".

Mača gaitā "Avalanche" bija 2:0 un 3:1 vadībā, tomēr "Lightning" izdevās atspēlēties un panākt neizšķirtu 3:3. 

Burakovskis uzvaras vārtus guva papildlaika 83. sekundē.

"Lightning" ir trīskārtēja NHL čempione - 2004., 2020. un 2021. gadā.

Savukārt "Avalanche" divreiz izdevies izcīnīt Stenlija kausu - 1996. gadā ar Sandi Ozoliņu sastāvā un 2001. gadā trenera Boba Hārtlija vadībā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu