NHL sola caurspīdīgu izmeklēšanu pret seksuālā vardarbībā apsūdzētajiem hokejistiem

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
NHL komisārs Gerijs Betmens
NHL komisārs Gerijs Betmens Foto: AFP/SCANPIX

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komisārs Gerijs Betmens apņēmies publiskot līgas izmeklēšanas rezultātus par seksuālu vardarbību, kurā iesaistīti astoņi Kanādas jaunie hokejisti, vēsta "Sportsnet".

Iepriekš klajā nāca kādas Kanādas sievietes celtā prasība pret vairākiem 2018. gada pasaules U-20 čempionāta uzvarētājiem apsūdzībās par seksuālu uzmākšanos un vardarbību.

NHL vadība šo lietu sola izmeklēt. 

"Es pieņemu, ka publiskosim informāciju, ja vien konfidencialitāte mums neliegs to darīt. Bet mēs centīsimies būt caurspīdīgi," Kanādas medijs "Sportsnet" citē Betmena izteikumus no preses konferences. 

"NHL Spēlētāju asociācija ar mums sadarbojas līdz pat šai dienai, palīdzot un organizējot intervijas ar katru no spēlētājiem. Ceram, ka varēsim saņemt komentārus no katra šīs izlases spēlētāja. Sazinājāmies arī ar Kanādas Hokeja federāciju. Tā ka darbs turpinās," pauda NHL komisāra vietnieks Bils Deilijs.

"Mēs par to neko nezinājām līdz tiesas procesa sākumam. Un vēlreiz, kad veicam izmeklēšanu, mums ir apsūdzības no anonīmas cietušās puses pret astoņiem anonīmiem spēlētājiem - tā ir sarežģīta situācija. Bet pirms tam mēs par to neko nezinājām," pauda Betmens.

Iepriekš izskanēja ziņas, ka lielākā daļa no šiem hokejistiem šobrīd spēlē NHL. 

"Nacionālā hokeja līga ir informēta par tiesas prāvu saistībā ar seksuālām apsūdzībām, kas iesniegtas pret astoņiem vārdā nenosauktiem 2018. gada Kanādas jauniešu izlases dalībniekiem. Mums tika iesniegts prasības ziņojums, kurā ietverti apgalvojumi par šausmīgu un nosodāmu uzvedību. Mēs centīsimies noskaidrot faktus un, ja tas attiekties uz spēlētājiem, kuri šobrīd ir NHL, mēs noteiksim sankcijas," pauž NHL vadība. 

Tiek ziņots, ka Kanādas Hokeja līga un Kanādas Hokeja federācija ar sievieti panākusi mierizlīgumu.

Tiesā neviens no viņas apgalvojumiem netika pierādīts. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu