Video NBA čempionu godā šogad tiek kronēti Goldensteitas "Warriors" basketbolisti

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Goldensteitas "Warriors" basketbolisti
Goldensteitas "Warriors" basketbolisti Foto: Reuters/ScanPix

Piektdien, 17. jūnijā, Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālsērijā triumfēja Goldensteitas "Warriors", izcīnot ceturto čempionu titulu astoņu gadu laikā.

"Warriors" finālsērijas sestajā mačā viesos ar rezultātu 103:90 (27:22, 27:17, 22:27, 27:24) pārspēja Bostonas "Celtics", kļūstot par NBA čempioniem.

Goldensteitas kluba rindās izšķirošajā mačā atkal mirdzēja komandas līderis Stefans Karijs, kurš atzīmējās ar 34 punktiem, septiņām atlēkušajām bumbām un septiņām rezultatīvām piespēlēm. 18 punktus pievienoja Endrjū Viginss, bet tuvu "triple-double" bija Dreimonds Grīns - 12 punkti, astoņas rezultatīvas piespēles un 12 bumbas zem groziem.

Mājinieku sastāvā rezultatīvākais ar 34 punktiem bija Džeilens Brauns, bet komandas līderis Džeisons Teitams iekrāja vien 13 punktus. Ar 19 punktiem atzīmējās pieredzes bagātais Els Horfords, kuram šis bija pirmais fināls viņa 15 gadus ilgajā karjerā.

Pirmās ceturtdaļas izskaņā un otrās ceturtdaļas sākumā "Warriors" komanda veica garāko izrāvienu pēdējo 50 NBA finālsēriju laikā, šajā nogrieznī apspēlējot "Celtics" ar 21:0.

Par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju jeb MVP, protams, tika atzīts Goldensteitas līderis Stefans Karijs, kuram šis ir jau ceturtais karjeras čempiona tituls, bet finālsērijas MVP godu viņš izcīnīja pirmo reizi. 

"Warriors" izcīnīja septīto titulu kluba pastāvēšanas vēsturē, tādējādi apsteidzot Čikāgas "Bulls" visu laiku tituliem bagātāko NBA komandu sarakstā. Šobrīd "Warriors" atpaliek tikai no NBA leģendārākajiem klubiem - Bostonas "Celtics" un Losandželosas "Lakers" (abiem klubiem ir 17 tituli).

NBA regulārajā sezonā, kā ierasts, tika aizvadītas 82 spēles. Nākamais nozīmīgais notikums NBA kontekstā sekos jau 23. jūnijā, kad norisināsies ikgadējais jauno spēlētāju drafts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu