Šmits sezonu noslēdz ar Spānijas čempionāta sudraba medaļu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Rolands Šmits
Rolands Šmits Foto: FIBA.com

Latvijas basketbolists Rolands Šmits svētdien guva deviņus punktus Spānijas augstākās līgas (ACB) finālsērijas ceturtajā spēlē, neglābdams "Barcelona" komandu no zaudējuma kā mačā, tā arī sērijā.

Šmitam pēc sezonas beidzas līgums ar "Barcelona" klubu, taču par latvieti ir interese arī citās Spānijas komandās.

"Barcelona" svētdien viesos ar rezultātu 74:81 (10:13, 23:21, 23:23, 18:24) piekāpās Madrides "Real", kas sērijā līdz trīs uzvarām guva virsroku ar 3-1.

Šmits svētdien laukumā pavadīja 18 minūtes un 36 sekundes, ar savu enerģisko spēli palīdzot barseloniešiem turēties līdzi rezultātā. Tiesa, trīs minūtes un 11 sekundes pirms finālsvilpes viņš piektās piezīmes dēļ bija spiests pamest laukumu.

Latviešu basketbolists realizēja trīs no četriem divpunktu metieniem un trīs no četriem "sodiņiem", izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, atdeva divas rezultatīvas piespēles, izprovocēja divus noteikumu pārkāpumus, tika pie negatīva +/- rādītāja (-3) un deviņiem efektivitātes koeficienta punktiem.

"Barcelona" rindās rezultatīvākais ar 14 punktiem bija Nikola Mirotičs, bet 12 punktus guva un deviņas atlēkušās bumbas izcīnīja Niks Kalatess.

Tikmēr jaunajiem čempioniem ar 25 punktiem un 13 atlēkušajām bumbām izcēlās Volters Tavarešs, kurš tika atzīts par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju.

"Real" par čempioni kronēta 36 reizes, iepriekšējo titulu izcīnot pirms trīs gadiem. Barseloniešiem ir 19 čempiontituli.

Ceturtdaļfinālā "Barcelona" ar 2-0 uzvarēja Grankanārijas "Herbalife", bet pusfinālā ar 3-1 guva virsroku pār Badalonas "Joventut" vienību, kuru pārstāv Artūrs Žagars un Krišs Helmanis. Madridieši vispirms ar 2-0 pārspēja Mārča Šteinberga pārstāvēto Manrezas "Baxi", bet pēc tam ar 3-0 pieveica Artūra Kuruca pārstāvēto Vitorijas "Baskonia".

Iepriekšējā sezonā par Spānijas čempionu kļuva Rolands Šmits un "Barcelona", kas finālsērijā ar 2-0 pieveica Madrides "Real".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu