Oficiāli paziņots Usika un Džošua otrās cīņas norises datums

CopyDraugiem X Whatsapp

Pasaules čempions boksā supersmagā svara kategorijā ukrainis Oleksandrs Usiks otro cīņu pret Lielbritānijas pārstāvi Entoniju Džošua aizvadīs 20. augustā Saūda Arābijas pilsētā Džidā, vēsta "Sky Sports".

Pirmajā duelī, kas pērn norisinājās Londonā, Usiks pēc tiesnešu lēmuma izcīnīja uzvaru (117-112, 116-112, 115-113), savā īpašumā iegūstot Pasaules Boksa asociācijas (WBA), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF), Pasaules Boksa organizācijas (WBO), Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) čempiona jostas.

35 gadus vecais Usiks profesionāla boksera karjerā ir nepārspēts - 19 uzvaras, no kurām 13 izcīnītas ar pretinieka nokautu. Ukrainis arī sarūpējis karjerā vienīgo zaudējumu Latvijas bokserim Mairim Briedim, kad viņš vēl cīnījās svara kategorijā līdz 90,7 kilogramiem.

Džošua, kuram ir 32 gadi, karjerā piedzīvojis divus zaudējumus. 2019. gadā viņš negaidīti piekāpās meksikāņu izcelsmes ASV bokserim Andijam Ruisam, bet pēc tam britam izdevās revanšēties un atgūt pasaules čempiona jostas. Džošua kontā ir 24 uzvaras (22 nokauti).

Gan Usiks, gan Džošua amatieru boksera karjerā kļuva par 2012. gada Londonas olimpisko spēļu čempioniem, cīnoties attiecīgi smagsvaru un supersmagsvaru kategorijās.

Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā Usiks devās aizstāvēt savu dzimteni, taču pēc nepilna mēneša viņam tika dota atļauja pamest valsti, lai gatavotos cīņai ar Džošua.

Lielbritānijas bokserim šī būs otrā cīņa Saūda Arābijā. Pirmo reizi viņš tur cīnījās 2019. gada decembrī, kad uzveica Endiju Ruisu.

Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona josta šobrīd ir britam Taisonam Fjūrijam, kurš pēc pēdējās cīņas, kurā viņš aprīlī ar nokautu uzvarēja britu Dilianu Vaitu, vēlreiz apstiprināja, ka grasās noslēgt karjeru.

Fjūrijs gan publiski izteicies, ka viņš prāto par karjeras turpināšanu un cīņu pret Usiku.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu