Toms Kantāns kļūst par "Šaha festivāla Cēsis" pirmo čempionu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Toms Kantāns
Toms Kantāns Foto: Jānis Vingris

Latvijas šaha lielmeistars Toms Kantāns ar pārliecinošu sniegumu uzvarēja Šaha festivāla Cēsis ātrā šaha un ātrspēles divcīņā, kas norisinājās Cēsīs pagājušajā nedēļas nogalē.

Piektdienas vakarā Cēsīs pulcējās 28 šahistu komandas, lai piedalītos Zviedru šaha komandu turnīrā, bet festivāla galvenais notikums - Draugiem Group divcīņa ātrajā šahā (rapid) un ātrspēlē (blitz), notika sestdien un svētdien un tajā piedalījās 136 spēlētāji no sešām valstīm.

Spēcīgāko šahistu jeb A grupā cīņā par medaļām pie līderu galdiņiem pārmaiņus atradās četri galvenie reitingfavorīti - lielmeistari Edvīns Ķeņģis, Toms Kantāns, Ilmārs Starostīts un Vladimirs Okhotņiks no Ukrainas.

Tomēr, jaunā šahistu paaudze neļāva lielmeistariem ieņemt visas goda pjedestāla vietas un pabojāja viņu sniegumu. Pirmās dienas noslēgumā pēc aizvadītajām deviņām ātrā šaha spēlēm A grupas līderu pozīcijās izvirzījās Toms Kantāns, Ņikita Ričagovs no Igaunijas un Ilmārs Starostīts.

Šaha festivāls Cēsis
Šaha festivāls Cēsis Foto: Jānis Vingris

Svētdienas ātrspēles turnīra 11 spēles ieviesa korekcijas šajā trijniekā. Par blica uzvarētāju kļuva Arsens Bataševs, otrais - Toms Kantāns, bet trešais - Ņikita Ričagovs.

Līdz ar to abu dienu kopsumā par uzvarētāju kļuva Toms Kantāns, otrais Ņikita Ričagovs un trešais Arsens Bataševs, ceturtais Ilmārs Starostīts, piektais Vladimirs Okhotņiks un sešinieku noslēdza lielmeistare Ilze Bērziņa. 

Edvīns Ķeņģis
Edvīns Ķeņģis Foto: Jānis Vingris

B grupa spēlētājiem zem 1700 reitinga bija ar vislielāko dalībnieku skaitu. Grupas kopvērtējumā par uzvarētājiem kļuva Rīgas šaha skolas pārstāvji Pāvels Sokolovskis un Naomi Maklakova, trešais - Martins Rusakovs.

Komandu turnīrā Zviedru šahā par uzvarētājiem kļuva Miķelis Vingris un Emīls Mieriņš. Otrie - Agnesa Ter-Avetisjana un Fjodors Poļakovs, trešās - Nellija un Naomi Maklakovas, visi Rīgas Šaha skolas pārstāvji.

Dafne Maklakova
Dafne Maklakova Foto: Jānis Vingris

Draugiem Group divcīņas medaļnieku kopvērtējuma statistika:

Toms Kantāns: 1. vieta ātrajā šahā un 2. vieta ātrspēlē, 16,5 punkti no 20. Sešpadsmit uzvaras, viens neizšķirts un trīs zaudējumi.

Ņikita Ričagovs: 2. vieta ātrajā šahā un 3. vieta ātrspēlē, 14,5 punkti no 20. Četrpadsmit uzvaras, viens neizšķirts un pieci zaudējumi.

Arsens Bataševs: 4. vieta ātrajā šahā un 1. vieta ātrspēlē, 16 punkti no 20. Piecpadsmit uzvaras, divi neizšķirti un trīs zaudējumi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu